Turkin joukkue jalkapallon EM-kisoissa

Turkin joukkue EM 2024

Turkin päävalmentaja Vincenzo Montella on nimennyt lopullisen joukkueensa EM-kisoihin. Turkki taistelee F-lohkon toisesta kärkipaikasta.

Turkin päävalmentaja Vincenzo Montella piti kilpailua pelipaikoista yllä viimeiseen asti, sillä hän kutsui viimeiselle EM-leirille peräti 35 pelaajaa, mutta pari loukkaantumista ja Bertug Yildirimin siirtyminen U21 maajoukkueen riveihin toi hieman luonnollista karsintaa. Lopulta kuudelle pelaajalle oli vielä luvassa pettymys ennen EM-turnauksen alkua.

Montella mitä ilmeisimmin haluaa pitää vaihtoehtonsa viimeiseen asti avoimina myös siksi, että edellä mainitut loukkaantumiset olivat melko kivuliaita. Fenerbachen puolustaja Caglar Söyüncü ja Bournemouthin kärki Enes Ünal nimittäin joutuivat jättämään EM-kisat väliin vammojensa takia.

Mainos alkaa:

Turkin tahtipuikkoa tulee heiluttamaan Inter Milanin Hakan Calhanoglu, joka saa taustatukea Real Madridin nuorelta Arda Güleriltä. Mielenkiintoisia nimiä ovat myös Fenerbachen lupaava laitapuolustaja Ferdi Kadioglu sekä Juventuksen nuori tähti Kenan Ylidiz.

Heidän lisäkseen kiintoisa seurattava tulee olemaan myös 23-vuotias Hollannissa syntynyt keskikenttäpelaaja Orkun Kökcü. Viime kesänä Feyenoordista Benficaan siirtyneestä pelurista povataan Turkille tulevaisuudessa johtavaa pelaajaa, mutta tämä kausi on ollut hänelle vaikea, joten Kökcün iskukyky EM-nurmella on vielä arvoitus.

Turkki pelaa F-lohkossa yhdessä Georgian, Portugalin ja Tshekin kanssa. Kisadebytantti Georgialle on helppo povata lohkon jumbosijaa ja kun Portugalia voitaneen pitää lohkon suosikkina, käydään ennakolta taistelu toisesta suorasta jatkopaikasta Turkin ja Tshekin välillä.

Turkki saa mainion mahdollisuuden avata turnaus voitolla, sillä heidän turnauksensa alkaa Georgian kohtaamisella 18. kesäkuuta.

Turkin joukkue EM-kisoissa 2024:

Maalivahdit:

Mert Günok (Besiktas)
Ugurcan Cakır (Trabzonspor)
Altay Bayındır (Manchester United)

Puolustajat:

Zeki Celik (Roma)
Merih Demiral (Al-Ahli)
Ozan Kabak (TSG Hoffenheim)
Mert Müldür (Fenerbahce)
Ferdi Kadioglu (Fenerbahce)
Abdülkerim Bardakci (Galatasaray)
Samet Akaydin (Panathinaikos)
Ahmetcan Kaplan (Ajax)

Keskikenttäpelaajat:

Hakan Calhanoglu (Inter Milan)
Kaan Ayhan (Galatasaray)
Okay Yokuslu (West Bromwich Albion)
Orkun Kökcü (Benfica)
Salih Özcan (Borussia Dortmund)
İsmail Yüksek (Fenerbahce)
Arda Güler (Real Madrid)

Hyökkääjät:

Cenk Tosun (Besiktas)
Yusuf Yazici (Lille)
İrfan Kahveci (Fenerbahce)
Kerem Aktürkoglu (Galatasaray)
Baris Alper Yilmaz (Galatasaray)
Yunus Akgün (Leicester City)
Kenan Yildiz (Juventus)
Semih Kilicsoy (Besiktas)

Lue myös: Portugalin joukkue jalkapallon EM-kisoissa