Romanian joukkue jalkapallon EM-kisoissa

Romanian joukkue EM 2024

Romanian joukkue ei pullistele tähtiloistoa entiseen malliin, mutta odotusarvo on, että Romanialla on hyvät mahdollisuudet jatkoon.

Romanian päävalmentaja Edward Iordanescu on nimennyt joukkueensa EM-kisoihin. Toisin kuin monet kollegansa, Iordanesculla oli joukkue selvillä hyvin pitkälti jo ennen viimeistä EM-leiritystä. Romania lähti valmistavalle leirille 28 pelaajaa, joten lopullisesta joukkueesta putosi vain kaksi pelaajaa.

Romanian joukkue ei nykyään pullistele tunnettuja nimiä, kuten joskus ennen vanhaan, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö joukkue olisi kykenevä haastamaan vastustajansa parhaana päivänään. Tutuin nimi, ainakin Valioliigaa seuraaville, lienee Tottenhamin puolustaja Radu Dragusin.

Mainos alkaa:

Yksi kovin tuttu ja entisistä ajoista muistuttava sukunimi kuitenkin joukkueesta löytyy, sillä Ianis Hagi mahtui joukkueeseen. Hän on Romanian suurpelaaja Gheorghe Hagin poika. Hagi ei toki ole mukana vain nimensä takia, vaan hänen odotetaan kantavan myös vastuuta. Lisäksi myös kapteeni Nicolae Stanciu ja kärkipelaaja George Puscas nousevat mitä todennäköisimmin isoihin rooleihin.

Romania pääsee lähtemään turnaukseen varsin otollisesta asemasta. Kukaan ei ennalta odota Romanialta suuria, joten joukkue pääsee ottamaan ilon irti altavastaajan roolista. Lisäksi Romania saapuu turnauksen hyvällä itseluottamuksella. Romania näet eteni kisoihin tappioitta ja voitti lohkonsa viiden pisteen erolla kakkoseksi jääneeseen Sveitsiin.

Romanialla on hyvät mahdollisuudet edetä lohkosta jatkoon. Belgia lienee ainakin hienoisesti lohkon ykkössuosikki, mutta Slovakian ja Ukrainan kanssa Romania taistelee ainakin ennakolta tasapäisesti lohkon kakkossijasta.

Romania aloittaa urakkansa 17. kesäkuuta ottelulla Ukrainaa vastaan.

Romanian joukkue EM-kisoissa 2024:

Maalivahdit:

Horațiu Moldovan (Atletico Madrid)
Florin Nița (Gaziantep)
Ștefan Tarnovanu (FCSB)

Puolustajat:

Nicușor Bancu (Universitatea Craiova)
Andrei Burca (Al-Okhdood)
Radu Dragușin (Tottenham Hotspur)
Vasile Mogoș (CFR Cluj)
Ionuț Nedelcearu (Palermo)
Bogdan Racovițan (Rakow Częstochowa)
Andrei Ratiu (Rayo Vallecano)
Adrian Rus (Pafos)

Keskikenttäpelaajat:

Alexandru Cicaldau (Konyaspor)
Florinel Coman (FCSB)
Ianis Hagi (Alaves)
Razvan Marin (Empoli)
Dennis Man (Parma)
Marius Marin (Pisa)
Valentin Mihaila (Parma)
Darius Olaru (FCSB)
Deian Sorescu (Gaziantep)
Nicolae Stanciu (Damac)
Adrian Șut (FCSB)

Hyökkääjät:

Denis Alibec (Muaither)
Daniel Birligea (CFR Cluj)
Denis Draguș (Gaziantep)
George Puscas (Bari)

Lue myös: Belgian joukkue jalkapallon EM-kisoissa