Jalkapallon EM 2024 – Televisiointi & live stream

em kisat televisiointi tv live stream

Jalkapallon EM-kisat on tapahtuma, joka naulaa penkkiurheilun ystävät kuukaudeksi ruutujen ääreen. Tässä kaikki tiedot tv:n osalta EM 2024 turnaukseen!

Luvassa on tasan kuukauden mittainen jännitysnäytelmä, sillä avausottelu isäntämaa Saksan ja Skotlannin välillä pelataan perjantaina 14. kesäkuuta ja finaali puolestaan on ohjelmassa sunnuntaina 14. heinäkuuta.

Luvassa on todellista tykitystä, sillä Yle välittää kanavillaan ja/tai Yle Areenan puolella kaikki turnauksen ottelut suorana lähetyksenä.

EM jalkapallon otteluohjelma on jo alkusarjan osalta täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia kohtaamisia, mutta pudotuspelit nostavat jännityksen luonnollisesti uusiin sfääreihin. Neljännesvälierien pariin päästään lauantaina 29.6. alkaen. Puolivälierät puolestaan ovat ohjelmassa perjantaina ja lauantaina 5.-6.7. ja välierät tiistaina ja keskiviikkona 9.-10.7.

Kuten jo ylempänä mainittiin, finaali pelataan sunnuntaina 14. heinäkuuta. Kuten totuttua, pronssimatsia ei näissä kisoissa pelata lainkaan.

EM-kisojen televisiointi – tv-lähetykset Ylen vankoilla harteilla

Kuten tapoihin kuuluu, on Yle vastuussa myös EM-kisojen 2024 tv-lähetyksistä. Kaikki pelit näkyvät suorana lähetyksenä joko TV2:ssa, tai Yle Areenassa, mutta toki TV1:n puolellekin jokunen ottelu saattaa siirtyä. Luvassa on lisäksi mittava kattaus studiolähetyksiä, jossa asiantuntijat puivat yksittäisten otteluiden sekä turnauksen kulkua.

Katsojaluvut tulevat jälleen kerran olemaan huimat, sillä kesän 2021 EM-kisoissa Yle ilmoitti, että otteluilla oli keskimäärin 528 000 katsojaa ja Italian ja Englannin välisellä EM-finaalilla oli pelkästään tv:n kautta 1,7 miljoonaa katsojaa. Tähän, kun lyödään vielä Yle Areenan kautta ottelua seuranneet puoli miljoonaa ihmistä, päästään hulppeaan 2,2 miljoonan kokonaismäärään.

Live stream – suoratoistona kaikki EM-kisojen matsit:

Yle Areena tulee olemaan EM-kisarupeaman aikana kantokykynsä äärirajoilla, sillä kaikki ottelut näkyvät suorana lähetyksenä. Areenan puolella Live Stream on luvassa jokaisesta kisojen ottelusta suomenkielisellä selostuksella.

Ilahduttavaa siis onkin, että futiksen suurturnausten osalta epämääräisiä suoratoistosivustoja ei tarvitse käyttää vaan kisat voi nauttia kokonaisuudessaan tutun ja turvallisen palvelun kautta.

Areena toimii luonnollisesti laitteella kuin laitteella, joten voit katsoa EM-kisamatseja vaikka mökkilaiturin päässä kännykällä tai tabilla.

Ylen EM-kisastudio: Juontajat & asiantuntijat:

EM-kisojen televisiointi ei tietenkään olisi mitään ilman kunnon studio-osuuksia. Studion isäntinä toimivat tänä kesänä Riku Salminen, Sami Laine, Inka Henelius, Hinni Hirvonen ja Antti-Jussi Sipilä.

Selostuksesta vastaavat puolestaan Matti Härkönen, Toni Saukkola, Velja Engström, Simo Leinonen, Mikko Aaltonen ja Tero Kainulainen.

Tämän kattauksen täydentävät todella kovan luokan asiantuntijat, jotka tarjoavat tietämyksensä koko kansan käyttöön. Studiossa nähdään mm. Antti Pohja, Erkka V. Lehtola, Markus Halsti, Marianne Miettinen, Miika Nuutinen, Toni Koskela, Toni Korkeakunnas ja Juho Rantala.