Portugalin joukkue jalkapallon EM-kisoissa

Cristiano Ronaldo vapaapotku portugali Portugalin ruotsi nations league unl

Portugalin joukkue on julkistettu jalkapallon EM-kisoihin. Yksi turnauksen mestarisuosikeista lähtee tällä nipulla turnaukseen.

Portugali on hyökkäysvoimainen nippu, mutta sitten muut osa-alueet voivat aiheuttaa harmaita hiuksia aivan kriittisillä hetkillä. Puolustuksen johtaja on Manchester Cityn Ruben Dias, joka ei vuoda missään tilanteessa. Miten linja saadaan muodostettua siten, että se kovimmassakin paikassa kestää. Puolustuksen laidoilta löytyy hyökkäykseen tukea, mutta monella pelaaja se oma pää ei kuulu vahvuuksiin. Tämä on yksi asia, joka pitää ratkaista ennen mestaruudesta haaveilemista. Myös keskikenttä aivan ne maailman huiput puuttuvat Bruno Fernandesia lukuunottamatta. Fernandeskaan ei ole maajoukkueessa saanut parasta irti Cristiano Ronaldon kanssa, joten roolien löytäminen on varmasti se olennainen asia.

Cristiano Ronaldon johdolla vielä kerran

Saudi-Arabiassa pelaava Cristiano Ronaldo on mukana Portugalilla myös näissä arvokisoissa. Eniten tienaava urheilija on kenties viimeistä kertaa jalkapallon arvokisoissa, joten tämän mahdollisuuden legenda haluaa varmasti hyödyntää. Hyökkäyksestä menestys ei jää kiinni, sillä Man Cityn Bernardo Silva, AC Milan Rafael Leao ja Liverpoolin Diogo Jota pitävät Ronaldon ohella huolen, että tehoja koneesta löytyy.

Mainos alkaa:

Portugalilla kävi hyvä arpaonni, sillä jalkapallon EM-kisojen lohkoista maa on kenties siinä helpoimmassa. Tshekki, Georgia ja Turkki eivät kuulu niin Euroopan huippumaihin, jotka ennakolta lasketaan mukaan menestyskandidaattien joukkoon. Näin ollen Portugalin pitäisi selvitä pudotuspeleihin melko helpolla tavalla. Lohkovoitto voisi mahdollistaa myös hieman helpomman reitin, joten siltä osin tie on hyvin pedattu.

Portugali aloittaa EM-kisat 18. kesäkuuta ottelulla Tshekkiä vastaan.

Portugalin joukkue EM-kisoissa 2024:

Maalivahdit: 

Diogo Costa (Porto)
Rui Patricio (Roma)
Jose Sa (Wolves)

Puolustajat: 

Ruben Dias (Manchester City)
Danilo Pereira (PSG)
Antonio Silva (Benfica)
Pepe (Porto)
Goncalo Inacio (Sporting)
Nelson Semedo (Wolves)
Joao Cancelo (Barcelona)
Diogo Dalot (Manchester United)
Nuno Mendes (PSG)

Keskikenttäpelaajat: 

Bruno Fernandes (Manchester United)
Vitinha (PSG)
Ruben Neves (Al Hilal)
Joao Palhinha (Fulham)
Joao Neves (Benfica)
Matheus Nunes (Manchester City)

Hyökkääjät: 

Cristiano Ronaldo (Al-Nassr)
Diogo Jota (Liverpool)
Bernardo Silva (Manchester City)
Joao Felix (Barcelona)
Rafael Leao (AC Milan)
Goncalo Ramos (Benfica)
Pedro Neto (Wolves)
Francisco Conceicao (Porto)