Kroatian joukkue jalkapallon EM-kisoihin

Kroatia Kroatian

Kroatian joukkue on ollut viime vuosina arvokisoissa todella kova. Nyt jalkapallon EM-kisoihin vastaava runko lähtee hakemaan jälleen menestystä.

Kroatia voitti vuoden 2018 MM-kisoissa hopeaa ja vuonna 2022 pronssia. Myös edellisissä EM-kisoissa se on edennyt pudotuspeleihin. Nyt tämä vastaava runko on kenties viimeistä kertaa kasassa nykymuodossa Luka Modricin johdolla. Real Madridissa Modricin vastuu on pienentynyt, mikä on luonnollista, sillä onhan mies on kantanut seuraa jo vuosien ja vuosien ajan.

Nyt varmasti maajoukkueessakin vedetään viimeisiä kertoja pelipaitaa ylle ennen kuin uudet sankarit astuvat estradille. Modric muodostaa Kroatialla keskikentän kovan kolmikon yhdessä Marcelo Brozovicin ja Mateo Kovacicin kanssa.

Mainos alkaa:

Kroatialla on aina arvokisoissa noussut hieman tuntemattomia nimiä koko maailman tietoisuuteen. Esimerkiksi Josko Gvardiol oli viime MM-kisoissa aivan mieletön ja saikin lopulta siirron Manchester Cityyn. Nyt mies on varmasti yksi turnauksen parhaimmista puolustajista upean keväänsä jäljiltä. Jalkapallon EM 2024 -turnaus tarjoaa jälleen uusille miehille mahdollisuuksia näytönpaikkoihin sekä unelmasiirtoihin Euroopan huippuseuroihin.

B-lohko on todella kova

Jaksaako Kroatian kokenut runko vielä kertaalleen repiä kaiken irti vai onko mehut jo loppu? Heti lohkovaiheessa luvassa on todella kovat haasteet, sillä samassa lohkossa pelaavat Espanja, Italia ja Albania.

Ennakolta Kroatian saumat lepäävät parhaiden lohkokolmosten rankingissa, sillä Espanja ja Italia ovat suosikit jatkamaan suoraan pudotuspeleihin. Albanialle on todennäköisesti tarjolla vain lämmintä kättä. Heti toisena kisapäivänä 15. kesäkuuta päästään nauttimaan upeasta taistosta, kun Kroatia ja Espanja iskevät yhteen Berliinissä.

Kroatian joukkue EM-kisoissa 2024:

Maalivahdit:

Dominik Livakovic (Fenerbahce)
Nediljko Labrovic (Rijeka)
Ivica Ivusic (Pafos)

Puolustajat:

Josip Stanisic (Bayer Leverkusen)
Marin Pongracic (Lecce)
Josko Gvardiol (Manchester City)
Martin Erlic (Sassuolo)
Borna Sosa (Ajax)
Domagoj Vida (AEK Athens)
Josip Juranovic (Union Berlin)
Josip Sutalo (Ajax)

Keskikenttäpelaajat:

Lovro Majer (Wolfsburg)
Mateo Kovacic (Manchester City)
Luka Modric (Real Madrid)
Marcelo Brozovic (Al-Nassr)
Nikola Vlasic (Torino)
Mario Pasalic (Atalanta)
Luka Ivanusec (Feyenoord)
Luka Sucic (Salzburg)
Martin Baturina (Dinamo Zagreb)

Hyökkääjät:

Ivan Perisic (Hajduk Split)
Andrej Kramaric (Hoffenheim)
Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb)
Marko Pjaca (Rijeka)
Ante Budimir (Osasuna)
Marco Pasalic (Rijeka)