Tanskassa repesi EM-raivo – yleisradioyhtiö joutuu rajoittamaan ravintoloiden kisakatsomoja

Tanskan yleisradioyhtiö vs fanit

Tanskan yleisradioyhtiö on joutunut ottamaan konnan roolin ja suitsimaan ravintoloiden kisakatsomoja kovalla kädellä.

Jalkapallon EM-huuma on Tanskassa laimenemassa jo hyvissä ajoin ennen turnauksen alkua. Taustalla on turnauksen tv-oikeudet. Ne omistaa Tanskan kansallinen yleisradioyhtiö DR. Ongelmaksi on noussut se, että DR on asettanut tiukat asetukset kisakatsomoiden suhteen.

DR on iskenyt rajoitukset etenkin ravintoloille, jotka ovat ostaneet kisojen esittämisoikeudet DR:ltä ja TV2:lta. DR ja TV2 ovat määränneet, ettei otteluita saa näyttää yleisellä paikalla viiden kilometrin säteellä TV2:n ja DR:n kisatorista. Lisäksi paikalla saa olla enintään 200 ihmistä. Säännöt rajoittavat näin etenkin ravintoloiden ja baarien mahdollisuuksia esittää pelejä ulkona terasseillaan.

Mainos alkaa:

Päätökset ovatkin saaneet laajalti sapekasta kritiikkiä osakseen. DR:ää syytetään tunnelman tappamisesta ja suoranaisesta kansanjuhlan tuhoamisesta. DR on puolustellut päätöstä sillä, että sen kädet ovat yksinkertaisesti sidotut. Asia lukee UEFA:n esitysoikeuksien ehdoissa. Niiden mukaan DR:n täytyy hallita kaikkia niin sanottuja ”big screen” -tapahtumia.

Lue myös: Serbian joukkue jalkapallon EM-kisoissa