Skotlannin joukkue jalkapallon EM-kisoissa

Skotlannin

Skotlannin joukkue koostuu pääosin Brittein saarilla pelaavista pelaajista. Tässä maan kokoonpano jalkapallon EM-kisoihin.

Skotlanti voi olla inhottava vastustaja EM-kisoissa jokaiselle maalle, sillä kokoonpanosta löytyy fyysisyyttä ja kovuutta, kun kaikki pelaajat ovat marinoituneet Brittein saarilla. Kyseessä on myös todella kovia nimiä, sillä esimerkiksi Liverpoolin Andy Robertson on ihan laitapakkien eliittiä.

Keskikentällä pelaa Manchester Unitedin Scott McTominay, joka ei anna yhdessäkään tilanteessa tuumaakaan periksi. Maajoukkueessa mies on kunnostautunut myös maalintekijänä, sillä Man United -peluri oli EM-karsintojen viidenneksi eniten maaleja tehnyt pelaaja. Seitsemän osumaa on vaikuttava saldo, koska McTominayn ensisijainen tehtävä kentällä on aivan muu kuin maalinteko. Tehoja tarvitaankin EM-kisoissa muilta pelaajilta selvästi enemmän, koska maalinteko ei voi missään nimessä olla McTominayn vastuulla.

Mainos alkaa:

Muita nostettavan arvoisia pelaajia ovat Aston Villan John McGinn sekä Real Sociedadissa pelaava Kieran Tierney, joka muistetaan myös Arsenalin paidasta.

Skotlanti altavastaajana lohkoon

Skotlannilla on tiukka haaste edessä, sillä maa on ennakolta lohkonsa heikoin joukkue. Saksa lähtee tietysti suosikkina, mutta myös Unkari joukkue ja Sveitsi EM-joukkue ovat vahvempi nippuja paperilla kuin Skotlanti. Näin ollen maan pitää venyä huippusuoritukseen joka pelissä, jos mielii pudotuspeleihin. Maata ei kuitenkaan kannata aliarvioida, sillä se kaatoi EM-karsinnoissa muun muassa Espanjan 2-0.

Skotlanti saa aloittaa EM-kisat upeimmalla mahdollisella tavalla, kun maa kohtaa avausottelussa kisaisäntä Saksan. 14. kesäkuuta Münchenissä pelaava ottelu on varmasti vaikuttava tapahtuma ja tunnelma tulee olemaan fanaattinen.

Skotlannin joukkue EM-kisoissa

Maalivahdit:

Zander Clark (Hearts)
Angus Gunn (Norwich)
Liam Kelly (Motherwell)

Puolustajat:

Liam Cooper (Leeds United)
Grant Hanley (Norwich)
Jack Hendry (Al-Ettifaq)
Ross McCrorie (Bristol City)
Scott McKenna (Copenhagen)
Ryan Porteous (Watford)
Anthony Ralston (Celtic)
Andy Robertson (Liverpool)
Greg Taylor (Celtic)
Kieran Tierney (Real Sociedad)

Keskikenttäpelaajat:

Stuart Armstrong (Southampton)
Ryan Christie (Bournemouth)
Billy Gilmour (Brighton)
Ryan Jack (Rangers)
Kenny McLean (Norwich)
John McGinn (Aston Villa)
Callum McGregor (Celtic)
Scott McTominay (Manchester United)

Hyökkääjät:

Che Adams (Southampton)
Tommy Conway (Bristol City)
Lewis Morgan (New York Red Bulls)
James Forrest (Celtic)
Lawrence Shankland (Hearts)