Italian joukkue jalkapallon EM-kisoissa

Italian Mateo Retegui

Italian joukkue koostuu totutusti pitkälti Serie A:n kärkiseurojen pelaajista. Tässä hallitsevan Euroopan mestarin kokoonpano turnaukseen.

Hallitseva Euroopan mestari Italia lähtee puolustamaan kruunuaan Saksassa pelattavaan EM-turnaukseen B-lohkossa, jossa Italian tiellä ovat Albania, Espanja ja Kroatia. B-lohko onkin yksi turnauksen kovimmista, ellei jopa kovin. Italian urakka EM-kisoissa tosin alkaa niin sanotulla ”pehmeällä laskulla”, kun 15. kesäkuuta Dortmundin Westfalenstadionilla pelattavassa ottelussa vastaan asettuu Albania.

Italiaa valmentava Luciano Spalletti julkaisi torstaina lopullisen EM-joukkueensa. Alustavaan joukkueeseen oli nimetty 30 pelaajaa, joten Spalletti lähetti vielä neljä pelaajaa kotiin viimeiseltä EM-leiriltä.

Mainos alkaa:

Spalletti teki rohkeita valintoja, tai oikeastaan valitsematta jättämisiä. Spaletti nimittäin jätti joukkueesta rannalle muun muassa Ciro Immobilen, Manuel Locatellin, Marco Verrattin, Matteo Politanon ja Giacomo Bonaventuran ulos alustavasta kisajoukkueestaan.

Sen sijaan mielenkiintoinen nimi Italian ryhmässä on Nicolo Fagioli. Vedonlyöntiskandaalin vuoksi viime syksynä seitsemän kuukauden pelikiellon saanut Fagioli nimittäin on Spalettin listalla. Fagiolin pelikielto päättyi aiemmin tällä viikolla.

Vaikka Spaletti jättikin useita konkareita sivuun, se ei Italian tapauksessa tietenkään tarkoita sitä, etteikö joukkueessa olisi laatua ja taitoa riittämiin joka pelipaikalle. Jorginho ja Nicolo Barella heiluttanevat Azzurrin tahtipuikkoa keskikentällä ja hyökkäykseen ovat vahvimmin tyrkyllä Federico Chiesa, Giacomo Raspadori sekä Gianluca Scamacca.

Italialla vahvuudet löytyvät joka tapauksessa aina joukkuepelin puolelta, vaikka laatuyksilöitä onkin joukkue täynnä. Kukaan ei odottanut maalta menestystä kolme vuotta sitten, mutta niin vain se paineli aina päätyyn asti. Nyt haaste on vielä kenties astetta kovempi, jos mestaruuden haluaa voittaa.

Italian joukkue EM-kisoissa:

Maalivahdit:

Gianluigi Donnarumma (PSG)
Guglielmo Vicario (Tottenham)
Alex Meret (Napoli)

Puolustajat:

Alessandro Bastoni (Inter Milan)
Raoul Bellanova (Torino)
Alessandro Buongiorno (Torino)
Riccardo Calafiori (Bologna)
Andrea Cambiaso (Juventus)
Matteo Darmian (Inter Milan)
Giovanni Di Lorenzo (Napoli)
Federico Dimarco (Inter Milan)
Federico Gatti (Juventus)
Gianluca Mancini (Roma)

Keskikenttäpelaajat:

Jorginho (Arsenal)
Nicolo Barella (Inter Milan)
Bryan Cristante (Roma)
Nicolo Fagioli (Juventus)
Michael Folorunsho (Verona)
Davide Frattesi (Inter Milan)
Lorenzo Pellegrini (Roma)

Hyökkääjät:

Federico Chiesa (Juventus)
Giacomo Raspadori (Napoli)
Stephan El Shaarawy (Roma)
Mateo Retegui (Genoa)
Mattia Zaccagni (Lazio)
Gianluca Scamacca (Atalanta)

Lue myös: Skotlannin joukkue jalkapallon EM-kisoissa