Itävallan joukkue jalkapallon EM-kisoissa

Itävallan joukkue EM-kisat

Itävallan joukkueella on potentiaalia olla EM-turnauksen yllättäjä, mutta ensin joukkueen pitää selvitä todella kovasta alkulohkosta.

Itävallan päävalmentaja Ralf Rangnick nimesi 29 pelaajaa alustavaan EM-ryhmäänsä ennen viimeistä leirivaihetta ja teki kalkkiviivoilla kolme pudotusta saadakseen kasaan lopullisen 26 pelaajan joukkueen. Viimeisinä leiriltä kotiin lähtivät maalivahti Tobias Lawal, puolustaja Stefan Lainer sekä keskikenttäpelaaja Thierno Ballo.

Heidän lisäkseen Itävallan nimilistasta puuttuu yksi erittäin merkittävä nimi, kun tähtipelaaja David Alabaa ei tulla kisoissa näkemään. Hän ei toipunut polven ristisiteen repeämästä ajoissa pystyäkseen pelaamaan turnauksessa.

Mainos alkaa:

Alaban puuttuminen ei toki tarkoita, etteikö Itävallalla olisi laatupelaajia yhä joukkueessaan. Ykkösnimet ovat ehdottomasti Inter Milanin hyökkääjä Marko Arnautovic sekä Bayern Münchenin keskikenttäpelaaja Konrad Laimer ja Borussia Dortmundin keskikenttäpelaaja Marcel Sabitzer.

Itävallalla on kokonaisuudessaankin vahva joukkue, joka on kulkenut hieman tutkan alla, vaikka joukkue pöllyttikin karsintalohkoaan selvästi. Itävalta voitti kahdeksasta ottelustaan kuusi, pelasi yhden tasan ja hävisi vain yhden, vaikka samassa lohkossa oli muun muassa Belgia.

Itävallan kohtaloksi tosin saattaa käydä todella ankara lohkoarpa. Itävalta pelaa kisojen D-lohkossa Hollannin, Puolan ja Ranskan kanssa. Ranska kuuluu ehdottomasti turnauksen suurimpiin suosikkeihin, joten Ranska on näin ollen myös lohkon selkeä ykkössuosikki. Hollanti on paperilla vahva joukkue, mutta on aina arvoitus miten joukkue todella suoriutuu itse turnauksessa. Myös Puolan joukkue tulee haastamaan jatkopaikoista, joten Itävallalla on täysi työ repiä itsensä jatkopeleihin.

Itävallan turnaus alkaa kovimmalla mahdollisella haasteella, sillä avausottelussa 17. kesäkuuta vastaan asettuu Ranska.

Itävallan joukkue EM-kisoissa 2024:

Maalivahdit:

Niklas Hedl (Rapid Wien)
Heinz Lindner (Union Saint-Gilloise)
Patrick Pentz (Brondby)

Puolustajat:

Kevin Danso (Lens)
Stefan Posch (Bologna)
Max Wöber (Borussia Monchengladbach)
Philipp Lienhart (Freiburg)
Phillipp Mwene (Mainz)
Flavius Daniliuc (Red Bull Salzburg)
Gernot Trauner (Feyenoord)
Leopold Querfeld (Rapid Wien)

Keskikenttäpelaajat:

Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund)
Florian Grillitsch (Hoffenheim)
Christoph Baumgartner (RB Leipzig)
Konrad Laimer (Bayern Munich)
Florian Kain (Cologne)
Nicolas Seiwald (RB Leipzig)
Romano Schmid (Werder Bremen)
Alexander Prass (Sturm Graz)
Matthias Seidl (Rapid Vienna)

Hyökkääjät:

Mark Arnautovic (Inter Milan)
Michael Gregoritsch (Freiburg)
Andreas Weimann (West Brom)
Patrick Wimmer (Wolfsburg)
Marco Grüll (Rapid Wien)
Maximilian Entrup (TSV Hartberg)

Lue myös: Hollanti nimesi joukkueen jalkapallon EM-kisoihin 2024