Belgia voitti Tanskan – Huuhkajien jatkopaikka puolikkaan askeleen lähempänä

Tanska - Belgia

Belgia ja Tanska kohtasivat Kööpenhaminassa toisensa ja näin B-lohkon osalta saatiin toinen ottelukierros täyteen.

Keskiviikkona Huuhkajat kohtasi Pietarissa Venäjän. Venäjä voitti ottelun 1-0 mutta jatkopaikka oli ottelun jälkeen edelleen Suomella omissa käsissä.

Torstaina vastakkain B-lohkon toisen kierroksen päättävässä ottelussa olivat Tanska ja Belgia. Skenaariot Suomen jatkopaikalle olivat selvillä ennen ottelun alkua. Suomen kannalta toivottua oli Belgian voitto.

Toiveet kävivät toteen, vaikka Tanska aloittikin ottelussa maalinteon. Ensimmäisellä puoliajalla Yussuf Poulsen vei kotijoukkueen johtoon jo toisella peliminuutilla. Ensimmäisellä puoliajalla ei lisäosumia nähty vaan tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua myös Belgian hyökkäyspäädyssä. Belgia otti vaihdosta sisään Kevin de Bruynen, joka pelasi ensimmäiset minuuttinsa turnauksessa. Thorgan Hazard tasoitti tilanteeksi 1-1 de Bruynen syötöstä.

Toisessa maalissa de Bruyne avasi turnauksen maalitilinsä. De Bruyne sai pallon Thorgan ja Eden Hazardin kautta itselleen ja tälläsi pallon komeasti etualakulmaan vasemmalla jalallaan.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Ottelussa ei enää lisäosumia nähty ja näin Belgia nappasi kolme pistettä, jonka myötä Tanska on lohkossa edelleen nollassa pisteessä.

Huuhkajilla jatkopeleihin pääsy on edelleen täysin omissa käsissä. Se tosin voi päästä yhä pudotuspeleihin, vaikka se jäisikin alkulohkon päätösottelussa pisteittä Belgiaa vastaan.

Suomi – Belgia pelataan 21. kesäkuuta kello 22:00 alkaen. Ottelun ilmaiseksi näyttää YLE TV2 -kanava ja internetissä YLE Areena -palvelu. Katso EM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!