Kuinka Huuhkajat etenisi jatkopeleihin? Katso kaikki mahdolliset skenaariot!

Huuhkajien joukkue Huuhkajat Tanska - Suomi Huuhkajat EM-kisat THL:n Mika Salminen

Huuhkajat hävisi tiistaina toisessa alkulohko-ottelussa Venäjälle. Suomella oli mahdollisuus varmistaa paikka jo jatkopeleissä, mutta tappio ja nolla pistettä muuttavat asetelmia paljon. Kaikki on kuitenkin vielä omissa käsissä.

Venäjä voitti Suomen lukemin 1-0 B-lohkon ottelussa ja nousi Suomen kanssa kolmeen pisteeseen. Tsekkaa EM-kisojen lohkot ja tilanteet! Huuhkajilla oli mahdollisuus varmistaa paikka jatkopeleissä, mutta tappio ja kolme pistettä Venäjälle tekee tilanteesta mutkikkaampaa.

https://twitter.com/Huuhkajat/status/1405216554648846341

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Huuhkajien Twitter-tililtä.

Mainos alkaa:

Tässä näet kaikki mahdolliset skenaariot ja mitä ne tarkoittaisivat Huuhkajien kannalta.

Suomi voittaa Belgian – Huuhkajat jatkopeleihin

Tätä ei varmaan sen kummemmin tarvitse edes perustella. Mikäli Suomi voittaa Belgian, se nousee kuuteen pisteeseen. Teoriassa olisi mahdollista, että sekä Suomi, Belgia kuin myös Venäjä päätyisivät lopulta kuuteen pisteeseen, mutta mikäli näin olisi, olisi lohkokolmosellakin varma paikka parhaiden lohkokolmosten joukossa.

Suomi ja Belgia pelaavat tasapelin – jatkopaikka lähes varmaa

Suomen voitto Belgiasta olisi hyvin epätodennäköistä ja sitä toki olisi myös tasapeli. Tasapelillä Huuhkajat nousisi alkulohkossa neljään pisteeseen ja mikäli Tanska ei voita Belgiaa, olisi Suomi lohkossa varmasti vähintään kolmas. Vuoden 2016 EM-kisoissa parhaista lohkokolmosista mestari Portugali eteni jatkoon kolmella pisteellä, joten neljä pistettä riittäisi käytännössä lähes varmasti jatkopaikkaan, vaikka Suomi kolmanneksi lohkossa jäisikin.

Belgia voittaa Tanskan ja Suomen, Tanska voittaa Venäjän – jatkopaikka mahdollinen

Mikäli Belgia voittaa Tanskan ja Suomen sekä Tanska voittaa Venäjän, on Belgia lohkon lopuksi yhdeksässä pisteessä ja loput kolme maata kolmessa pisteessä. Suomi, Tanska ja Venäjä olisivat tässä skenaariossa pelanneet pelinsä ristiin, joten vertailuun otettaisiin keskinäisten otteluiden maalierot. Tässä vertailussa Suomi olisi todennäköisesti vahvoilla.

Huuhkajat voitti Tanskan 1-0 ja hävisi Venäjälle 1-0. Suomen maalisuhde näiden kolmen maan keskinäisistä otteluista on siis 1:1. Jos Tanska voittaa Venäjän maalilla, olisi kaikkien näiden maiden maaliero 1:1. Tässä tilanteessa paremmuuden ratkaisisi maaliero Belgiaa vastaan. Venäjä hävisi Belgialle 3-0.

Jos Tanska voittaa Venäjän vähintään kahdella maalilla, olisi Tanskan maaliero plussalla ja Venäjän miinuksella, jolloin Tanska olisi lohkossa toinen ja Suomi kolmas. Kolmella pisteellä mahdollisuus edetä jatkoon lohkokolmosena olisi.

Belgia voittaa Tanskan ja Suomen, Venäjä voittaa Tanskan tai pelaa sen kanssa tasapelin – Huuhkajat lohkossa kolmas

Mikäli Venäjä onnistuu voittamaan Tanskan tai pelaamaan sen kanssa tasapelin, sijoittuu se lohkossa toiseksi neljällä pisteellä, mikäli Belgia voittaa kaikki ottelunsa. Huuhkajat olisi tässä skenaariossa lohkokolmonen, Venäjä lohkon toinen ja Tanska jäisi jumboksi.

Suomen maaliero jäisi tässä skenaariossa väkisinkin miinuksen puolelle, joka vaikeuttaisi jatkoonmenoa lohkokolmosena. Mahdollista se yhä olisi.

Tanska saa vähintään pisteen Belgialta – jännitystä ja laskelmia viimeiselle kierrokselle

Mikäli torstaina Tanska onnistuu nappaamaan pisteen tai jopa voiton Belgiasta, menisi lohko erittäin kiharaiseksi.

Tanskan voitolla kaikki lohkon joukkueet olisivat tasapisteissä. Tämä tarkoittaisi sitä, että Suomi voisi tappiolla Belgiaa vastaan sijoittua korkeintaan kolmanneksi ja tämäkin toteutuisi vain silloin, jos Venäjä voittaisi Tanskan viimeisessä ottelussa.

Jos Tanska ja Belgia pelaavat torstaina tasapelin, täytyisi Venäjän voittaa tai pelata viimeisessä ottelussa Tanskaa vastaan tasapeli, jotta Suomi voisi olla lohkokolmonen.

Huuhkajien jatkopaikka on siis vielä täysin omissa käsissä, vaikka Huuhkajat voisi jatkoon mennäkin ilman ainuttakaan pistettä Belgialta.

B-lohkon viimeiset ottelut pelataan 21. kesäkuuta. Tsekkaa EM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!