Huuhkajilla historian tärkein yksittäinen ottelu edessä – tilastot Belgiaa vastaan häikäisevät

Upea ele Huuhkajat

Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaavat maanantai-iltana kello 22:00 alkaen Pietarissa Belgian. Suomella on mahdollisuus edetä historiallisesti ensimmäisissä arvokisoissa pudotuspeleihin.

Maanantai-iltana valtava määrä suomalaisia jalkapallon ja urheilun ystäviä istuu helteisissä kodeissaan television ääressä, kun edessä on suomalaisen jalkapallon yksi historian suurimmista otteluista.

Huuhkajat kohtaa kello 22:00 alkavassa ottelussa Belgian. Mikäli Suomi nappaa vähintään yhden pisteen FIFA-rankingin kärjessä olevalta Belgialta, etenee Huuhkajien joukkue lähes varmasti pudotuspeleihin ensimmäisissä arvokisoissa.

Mainos alkaa:

Suomen rekordi Belgiaa vastaan on häikäisevä. Vuodesta 1999 alkaen Suomi ei ole hävinnyt otteluakaan Belgialle. Joukkueet ovat tarkastelujaksolla kohdanneet seitsemän kertaa, Huuhkajien voittoon otteluista on päättynyt neljä ja kolmessa on päädytty tasapeliin. Maaliero on Suomen hyväksi 13-6.

Tänäänkin Suomi hallitsee ainakin yhtä osa-aluetta suvereenisti Belgiaa vastaan. Suomen kannattajat pitävät nimittäin katsomossa melkoista ylivoimaa, kun sunnuntain tiedon mukaan Belgian kannattajia ei nähdä stadionilla kuin alle 300.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Huuhkajien Twitter-tililtä.

Reilut 14 vuotta sitten Suomen A-maajoukkue sai nimensä ottelussa Belgiaa vastaan, joten sen kummempaa tarinaa ottelulle ei tarvitse kehitellä, vaan urheiluromanttisesti jokainen seikka on iltaan kohdillaan.

Suomi voi edetä EM-kisoissa pudotuspeleihin myös tappiolla, tämä tosin vaatii sopivia tuloksia niin lohkon toisessa ottelussa kuin muidenkin lohkojen otteluissa.

Suomi – Belgia potkaistaan käyntiin Pietarissa kello 22:00. Ottelun televisioi ilmaiseksi YLE TV2 -kanava ja internetissä YLE Areena -palvelu.