Huuhkajat

Huuhkajat EM 2024

Huuhkajat eli Suomen A-maajoukkue on historiallisen hetken käsillä, sillä kesällä 2021 edessä on suomalaisen futishistorian ensimmäiset arvokisat. Teemu Pukki, Glen Kamara, Lukas Hradecky ja muut Huuhkajien tähdet ovatkin seuraavien kuukausien aikana todellisen suurennuslasin alla!

Suomi EM-kisoissa

Suomen maajoukkue ehti historiansa aikana osallistumaan 19 kertaa MM-karsintoihin ja 13 kertaa EM-karsintoihin, kunnes viimein tärähti jättipotti. Markku Kanervan miehistö yllätti kaikki kypsällä ja itseluottamusta uhkuvalla pelityylillä ja nappasi täysin ansaitusti oman lohkonsa kakkossijan. Kisapaikka varmistui jo vuoden 2019 lopulla, mutta tämä tulos päästään ”ulosmittaamaan” vastan nyt, kun viime kesältä siirtyneet kisat kisat käynnistyvät. Huuhkajat pelaa vuoden 2021 EM-kisojen lopputurnauksessa, eikä se fakta muuksi muutu!

Suomella oli vähintäänkin hyvät lähtökohdat jo historiallisesti päättyneisiin karsintoihin, sillä Kansojen liigasta oli irronnut lohkovoitto, joka antoi takaportin kisaunelmaan, vaikka EM-karsinnat olisivatkin epäonnistuneet. Epäonnistumista ei nähty, vaan Teemu Pukki johdatti Suomen vakuuttavasti karsinnoissa voitosta voittoon. Tappiot tulivat ennakkoon vaikeimmista otteluista, mutta muissa otteluissa Suomi ei pisteitä menettänyt, joten se riitti kisapaikkaan.

EM-kisat: Suomen joukkue

Suomen joukkue EM-karsinnoissa oli varmastikin pitkälti se, mikä myös lopputurnauksessa nähdään, mutta lopulliset päätökset kisajoukkueen suhteen saadaan vasta turnauksen lähestyessä. Ydinryhmä tulee täysin varmasti pysymään samana. Lopullinen kisajoukkue päivitetään välittömästi tälle sivulle, kun se Palloliiton toimesta julkaistaan.

Yksi mielenkiintoinen asia kokoonpanoon liittyen tulee olemaan jo maajoukkueuransa lopettamisesta ilmoittaneiden pelaajien kohtalo. Niklas Moisander, Perparim Hetemaj ja Alexander Ring ovat äärimmäisen laadukkaita pelaajia, mutta kolmikkoa ei nähty maajoukkueympyröissä enää laisinkaan EM-karsintojen aikana. Miehet ovat kuitenkin vuosien saatossa olleet vakiokasvoja Huuhkajien paidassa, joten alkaakohan kiinnostus jälleen kohoamaan, kun historiallinen kisapaikka saavutettiin?

Täysin toinen juttu on se, että haluaako Markku Kanerva edes valita yllä mainittuja pelureita mukaan kisakoneeseen, mikäli nämä halukkuudestaan ilmoittaisivat. Moisander, Hetemaj ja Ring ovat kuitenkin jo kertaalleen maajoukkueen jättäneet, kun halusivat keskittyä seurajoukkueuraansa. Onko tällaisilla pelaajilla enää paluuta A-maajoukkueen riveihin?

Tämän lisäksi jokerikorttina on vielä Roman Eremenko. Miestä ei ole nähty pelikieltonsa jälkeen Suomen paidassa, mutta taitava keskikenttäpelaaja ei ole myöskään missään vaiheessa torpannut paluuta maajoukkueeseen. Eremenko on saanut jälleen pelinsä kulkemaan Venäjän pääsarjassa, joten käyttöä saattaisi löytyä varsinkin takaa-ajotilanteessa. Onko Eremenko kuitenkaan valmis jämärooliin, mikäli Kanerva miehen mukaan ottaisi? Avoimia kysymyksiä on lukuisia ja sekös tekee Suomen lopullisesta mielenkiintoisen pulman.

Jalkapallon EM otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan sivuiltamme, mutta erilliseltä sivulta löydät myös Suomen otteluohjelman EM-kisoissa.

Huuhkajat EM-kisoissa


Maalivahdit

Lukas Hradecky
Jesse Joronen
Anssi Jaakkola

Puolustajat

Paulus Arajuuri
Joona Toivio
Sauli Väisänen
Leo Väisänen
Jukka Raitala
Jere Uronen
Pyry Soiri
Daniel O’Shaugnessy
Robert Ivanov
Nikolai Alho

Keskikenttä

Tim Sparv (C)
Glen Kamara
Robin Lod
Rasmus Schüller
Joni Kauko
Robert Taylor
Thomas Lam
Onni Valakari

Hyökkäys

Teemu Pukki
Marcus Forss
Fredrik Jensen
Lassi Lappalainen
Joel Pohjanpalo

Tässä mahdollinen Huuhkajien EM-kisajoukkue

huuhkajat suomi muodostelma jalkapallon em-kisat

EM-kisat ja Suomen pelit TV:ssä – näin televisiointi toteutetaan

Jalkapallon EM-kisojen tv-oikeudet ovat Yleisradiolla, joten kaikki sisältö tullaan näyttämään ilmaiseksi Suomessa. Pääosin pelit tulevat tietysti televisiosta Ylen kanavilta, mutta osa sisällöstä on varmasti saatavilla vastaavasti vain Yle Areenan puolelle. Se on kuitenkin täysin varmaa, että kaikki Suomen pelit tulevat Ylen kanavilta laadukkaiden studiolähetysten kera.

Suomen lohko EM-kisoissa:

Suomi pelaa alkulohkovaiheen pelit Kööpenhaminassa ja Pietarissa. Helpolla jatkopaikka ei tule todellakaan irtoamaan, sillä neloskorista omaan lohkoonsa arvottu Suomi on ennakkoon koko lohkon heikoin joukkue Tanskan, Venäjän ja Belgian joukossa. Kahdella voitolla jatkopaikka olisi varma, mutta yksikin voitto saattaisi riittää, koska parhaat lohkokolmosetkin etenevät pudotuspeleihin.

Palkintorahat EM-kisoissa:

Huuhkajien EM-kisapaikalla voi olla todella kauaskantoiset vaikutukset, koska Uefa maksaa järjettömiä palkintorahoja turnaukseen selviäville joukkueille. Pelkästään lopputurnaukseen selviäminen tuo Palloliiton tilille hurjat 9,25 miljoonaa euroa.

Lohkovaiheen jokaisesta voitosta tuo potti kasvaa 1,25 miljoonaa euroa, kun taas tasapelillä tilille kilahtaa 750 000 euroa. Pudotuspeleihin pääsy tuo maalle lisätienestiä 2 miljoonaa euroa, puolivälierämaat palkitaan 3,25 miljoonalla eurolla ja välierämaat 5 miljoonalla eurolla.

EM-kulta tuo tilille ekstraa 10 miljoonaa euroa, joten yhteensä Euroopan mestarin palkintopotti on uskomattomat 34 miljoonaa euroa.

Huuhkajilta ei ole realistista odottaa aivan finaaliin pääsyä, mutta pudotuspeleihin pääsykin olisi todellinen lottovoitto. Kaikki miljoonat tulevat varmasti tarpeeseen, jotta Suomessa pystytään tekemään panostuksia tulevaisuuteen, mitkä poikisivat lopulta lisää arvokisapaikkoja tulevissa karsinnoissa.