Gijonin ihme päivälleen kahdeksan vuotta sitten

Gijonin ihme MM-karsinnat

Huuhkajat venyi Espanjan kanssa 1-1 -tasapeliin tasan kahdeksan vuotta sitten. Suomalaiset tuntevat tuon kyseisen ottelun paremmin nimellä Gijonin ihme. Tasoitusmaalista vastasi tietenkin Teemu Pukki.

EM-kisojen alkuun on tänään tasan 81 päivää. Gijonin ihme sen sijaan tapahtui tasan kahdeksan vuotta sitten. Espanja ja Suomi kohtasivat MM-karsinnoissa kahdesti ja ensimmäinen ottelu pelattiin Espanjassa, Gijonissa.

Suomi oli ottelussa tappiolla lähes viimeiselle kymmenminuuttisille asti. Hieman ennen 79. peliminuutille siirtymistä Teemu Pukki onnistui tasoittamaan tilanteeksi 1-1 ja näin Huuhkajat nappasi Espanjan vieraana yhden pisteen taskuunsa.

Mainos alkaa:

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen täältä.

Jalkapallon EM-kisat alkavat tasan 81 päivän kuluttua. Huuhkajat on historiallisesti mukana lopputurnauksessa. Vieläkään ei ole varmistusta sille, että pelataanko EM-kisat ilman yleisöä.

Huuhkajien osalta MM-karsinnat alkavat tällä viikolla kahdella ottelulla. Keskiviikkona on kotona vastassa Bosnia ja Hertsegovina, sunnuntaina Suomi kohtaa vierasnurmella Ukrainan.