Lähde: EM-kisakaupungit epäroivät kisojen järjestämistä – väheneekö isäntämaat?

Uefa EM-kisakaupungit EM-kisojen-kuolemanlohko wada

EM-kisakaupungit ovat alkaneet epäröimään kisojen isännöimmistä, joten kuviot saattavat mennä vielä huolella uusiksi ennen turnauksen alkamista.

Transfermarkt kertoo omiin lähteisiinsä vedoten, että jopa puolet EM-kisakaupungeista ovat epävarmoja kisojen järjestämisestä. Syynä on Euroopassa vellova koronavirus, joka jättää moneen maahan pitkäaikaisia ongelmia.

Huuhkajien otteluohjelma ei olisi ainakaan muuttumassa, sillä Kööpenhamina ja Pietari ovat järjestämässä otteluita normaaliin tapaan. Venäjä on ilmoittanut kiinnostuksestaan järjestää myös enemmän otteluita, mikäli on tarve.

Sen sijaan Bilbao ja Rooma miettivät tosissaan isännöinnin perumista, sillä koronaviruksen vaikutukset ovat näkyneet pahiten juuri Espanjassa ja Italiassa. Myös München on epävarma kaupunki, kuten myös Amsterdam, Glasgow, Dublin ja Lontoo. Näiden kohdalla suunnitelmia sotkee kisojen siirtäminen, sillä stadioneille on suunniteltu jo muuta käyttöä kesäksi 2021.

Uefa on antanut kaupungeille miettimisaikaa huhtikuun loppuun asti, minkä jälkeen täytyy tulla ilmoitus siitä, että haluaako kaupunki isännöidä EM-kisoja.