Bild: Koronavirus on ”lyöty” – Bundesliiga jatkuu 9. toukokuuta

United Dortmund bundesliiga - jalkapallon em-kisat

Saksan koronavirustilanne on edistynyt niin hyväksi, että Bundesliiga jatkuu 9. toukokuuta. Näin uutisoi saksalaislehti Bild.

Asian varmisti lehdelle sekä Baijerin osavaltion pääministeri Markus Söder että Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Armin Laschet.

Koronaviruksen tartuttavuusluku on pudonnut Saksassa 0,7:ään. Se tarkoittaa, että yksi koronaan sairastunut ihminen tartuttaa keskimäärin alle yhden ihmisen. Tämä alle yhden lukema puolestaan tarvitaan, jotta pandemia rauhoittuu.

Mainos alkaa:

Kausi Bundesliigassa jatkuisi siis 9. toukokuuta ja viimeinen kierros olisi tarkoitus pelata 30. kesäkuuta. Otteluiden järjestämiselle on asetettu tiukkoja rajoituksia, kuten esimerkiksi se, että kaikki matsit pelataan tyhjille katsomoille.

Vielä ei ole tietoa siitä, koskeeko kauden jatkuminen vain pääsarjaa, vai jatkuvatko myös alemman sarjatason pelit Saksassa jo toukokuussa.

Bundesliiga-kausi keskeytyi maaliskuussa. Sarjaa johtaa 25 pelatun kierroksen jälkeen Bayern München, jota jahtaa 4 pisteen päässä oleva Dortmund.

Lue myös: Lähde: EM-kisakaupungit epäroivät kisojen järjestämistä – väheneekö isäntämaat?