EM-futiksen otteluohjelma ja pelisysteemi – näin homma toimii!

Glen Kamara EM jalkapallo otteluohjelma pelisysteemi huuhkajat

EM-kisojen otteluohjelma ja pelisysteemi ovat aiheuttaneet monia kysymyksiä, sillä pelataanhan EM-futista kesällä peräti 12 eri maassa.

EM-kisojen pelipaikat ympäri Eurooppaa

Näiden kisojen erikoisin asia on kiistämättä se, että ensi kertaa EM-kisoja pelataan useammassa kuin kahdessa maassa. Tuo vanha ”ennätys” menee rikki oikein kunnolla, sillä kisaisäntiä jalkapallon EM 2020 -turnauksella on peräti 12.

Euro 2020 -isännät kaupunkien mukaan aakkosjärjestykseen järjesteltynä ovat Hollannin Amsterdam, Azerbaidžanin Baku, Espanjan Bilbao, Unkarin Budapest, Romanian Bukarest, Irlannin Dublin, Skotlannin Glasgow, Tanskan Kööpenhamina, Englannin Lontoo, Saksan München, Venäjän Pietari sekä Italian Rooma.

Joulukuussa tullut, Venäjälle asetettu neljän vuoden panna kosketti myös kisaisännyyksiä, mutta jalkapallon EM 2020 -lopputurnaukseen sillä ei ole vaikutusta, ja Pietarissa pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kolme alkulohkon ottelua sekä yksi puolivälierä (13.6. Belgia-Venäjä, 17.6. Suomi-Venäjä, 22.6. Belgia-Suomi ja 3.7. puolivälierä).

Kuten jo yllä tulikin mainittua, Huuhkajat pelaa kaksi EM-kisaottelua Pietarissa. Kisaurakka kuitenkin käynnistyy Suomen osalta Kööpenhaminassa 13. kesäkuuta, jolloin vastaan asettuu kisaisäntä Tanska.

Suomen otteluohjelma kisoissa voisikin siis olla myös helpompi, sillä onhan vastassa peräti kaksi kisaisäntää. Moinen ei olisi ollut mahdollista missään aiemmissa EM-kisoissa.

Kaikki Euro 2020 -näyttämöt voit ottaa haltuun sivuiltamme löytyvästä Pelipaikat ja Stadionit -osiosta.

Euro 2020 otteluohjelma ja pelisysteemi

EM-kisoissa 2020 pelisysteemi on useasta pelipaikasta huolimatta melko yksinkertainen. 24 joukkuetta on jaettu kuuteen neljän joukkueen lohkoon ja suoraan jatkopeleihin etenee jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta.

Ensimmäinen pudotuspelikierros kuitenkin mahduttaa mukaan 16 joukkuetta, joten myös neljä parasta lohkokolmosta nappaavat paikan neljännesvälieriin.

Kisat käynnistyvät 12. kesäkuuta Rooman Stadio Olimpicolla pidettävillä avajaisilla, joiden yhteydessä pelataan myös EM-kisojen 2020 avausottelu Turkki-Italia.

Kyseinen ottelu on avauspäivän ainoa matsi, mutta tämän jälkeen otteluita on luvassa useimpina päivinä kolme kappaletta. Futisfaneja hemmotellaan oikein urakalla, sillä ottelut on aikataulutettu niin, etteivät ne mene toistensa päälle (klo 16, klo 19 ja klo 22). Penkkiurheilua on siis luvassa oikein urakalla.

Alkulohkon viimeiset ottelut pelataan keskiviikkona 24. kesäkuuta ja ensimmäinen pudotuspelikierros puolestaan pääsee liikkeelle kolme päivää myöhemmin, eli lauantaina 27. kesäkuuta.

Kannattaakin jo nyt ottaa EM jalkapallo otteluohjelma & tulokset -sivumme haltuun, niin tiedät ketkä ovat päivän otteluissa vastakkain, missä pelataan – ja milloin pelataan. Lisäksi sivulta näet lopputulokset.

Huomaa, että voit järjestää yllä mainitun EM-futis ottelulistan myös maan, pelipaikan tai päivämäärän mukaiseen järjestykseen.