EM-finaali 2024: Espanja – Englanti | 14.7. klo 22:00

Kreikka EM-finaali Albanian Huuhkajat Pelipallo jalkapallon EM

Jalkapallon EM-finaali on ohjelmassa sunnuntai-iltana klo 22:00, kun Espanja ja Englanti iskevät yhteen Berliinin Olympiastadionilla.

Espanja – Englanti

Espanja on ollut läpi turnauksen vakuuttavin joukkue, mutta nyt pitäisi voittaa vielä se yksi ottelu, jotta kisat saavat arvoisensa päätöksen. Englanti on finaalissa odotetusti, jos mietitään turnauksen alla olleita odotuksia. Itse turnaus on sujunut kuitenkin paljon odotuksia heikommin, sillä maa on ollut pelillisesti suurissa ongelmissa. Kuitenkin tulokset ratkaisevat ja fakta on se, että Englanti on vain yhden voiton päässä historiansa ensimmäisestä Euroopan mestaruudesta. Se potentiaali maalla on kuitenkin hirmuinen, jos kaikki natsaa paikoilleen. Espanja on pelannut tasaisemmin ja kykyjensä ylärajoilla, kun taas Englannin katto on huomattavasti korkeammalla.

Jos Englanti saa hyökkäyksensä kunnolla irti, niin se voi olla, että Espanjalta ei löydy paukkuja. Toki Espanjan onneksi välieristä pelikiellon vuoksi puuttuneet pelaajat pääsevät levänneenä takaisin kokoonpanoon.

Mainos alkaa:

Englannin kohdalla isoin kysymys on siinä, että uskaltaako päävalmentaja Gareth Southgate penkittää Harry Kanen, joka selvästi ei ole täydessä kunnossa. Kane osui välierässä rankkarista, mutta miehen tilalle vaihdettu Ollie Watkins iski voittomaalin lisäajalla. Todennäköisesti Kane aloittaa, mutta onko se jopa kohtalokas virhe huomioiden Bayern Münchenin tähden heikot otteet läpi turnauksen.

Espanjan puolelta kaikki katseet kääntyvät Nico Williamsin ja Lamine Yamalin suuntaan. Supernuorukaiset ovat olleet kisojen sensaatiopelaajat, mutta miten kaksikko käsittelee finaalin tuomat paineet. Kummallekin kyseessä on uran suurin ottelu, joten on inhimillistäkin, että jännitys on varmasti todella kova.

EM-finaali huipentuu veikkauskisaan – palkintopotissa huimat 10 000 €!

EM-finaali: Kokoonpanot

Espanja

Kokoonpanoa ei ole vielä julkistettu. Se päivitetään tähän välittömästi julkaisun jälkeen.

Englanti

Kokoonpanoa ei ole vielä julkistettu. Se päivitetään tähän välittömästi julkaisun jälkeen.

Vedonlyönti

Ennakkokaavailuissa Espanja on hienoinen suosikki, sillä esimerkiksi aivan markkinoiden parhaimpia kertoimia tarjoava Epicbet antaa Espanjan voitosta kertoimeksi 2.51. Vastaavasti Englannin voitosta on tarjolla kerroin 3.60. Epicbet tarjoaa myös finaaliin Early Win -kohteen, jossa voitto maksetaan välittömästi jos valitsemasi joukkue johtaa kahdella maalilla. Näin ollen voit saada voiton, vaikka kohde todellisuudessa menisi lopulta väärin, kunhan joukkueesi on jossain vaiheessa kahden maalin johdossa.

Epicbet tarjoaa finaaliin myös pari todellista erikoiskohdetta. Mikäli finaalissa nähdään puskumaali, punainen kortti sekä maali rangaistusalueen ulkopuolelta, niin rahat saa takaisin 85-kertaisena. Toisessa yhdistelmässä kerroin on 40.00, jos finaalissa nähdään punainen kortti, maali rangaistusalueen ulkopuolelta sekä 4+ maalia.

Televisiointi

EM-finaali tulee tietysti suorana lähetyksenä, sillä turnauksen televisioinnista tähänkin asti vastannut Yle välittää kamppailun suorana lähetyksenä TV2:n sekä Yle Areenan kautta.