Vuoden 2022 suurimmat urheilutapahtumat – jalkapallon MM-kisat huipennuksena

2022

Vuosi 2022 lähestyy kovaa vauhtia ja tiedossa on jälleen mykistävä urheiluvuosi. Tällaisia tapahtumia on luvassa.

Heti vuoden kärkeen on tarjolla melkoista herkkua, kun ohjelmassa on Pekingin talviolympialaiset. Varsinkin miesten jääkiekko tulee olemaan järjettömän seurattu laji, koska paikalla on kaikki NHL:n parhaimmat pelaajat. Myös tietysti hiihto on isossa osassa suomalaisten urheilufanien keskuudessa.

Tämän lisäksi alkuvuoteen on tarjolla futsalin EM-kisat, jossa nähdään mukana ilahduttavasti myös Suomen maajoukkue. Hollannissa pelattava turnaus on ohjelmassa tammi-helmikuussa.

Mainos alkaa:

Jalkapallon MM-kisat huipentavat kauden

Jalkapallon puolella kevät tarjoaa seurajoukkuekausien huipentumat, kuten Valioliigan ja La Ligan mestaruustaistot. Ehkä kuitenkin se odotetuin hetki on 28. toukokuuta, kun Pietarissa taistellaan Mestarien liigan voitosta.

Tuon finaalin voittaja nähdään myös syksyllä Helsingin Olympiastadionilla, joka isännöi Uefan Super Cupin finaalia. Kyseissä ottelussa nähdään vastakkain Mestarien liigan sekä Eurooppa-liigan voittajat eli Helsinkiin saapuu kaksi todellista huippujoukkuetta.

Kuitenkaan vuoden kovimmasta futistapahtumasta ei ole kahta sanaa. Se koittaa marraskuussa, kun Qatarissa käynnistyy jalkapallon MM-kisat. Poikkeuksellisesti marras-joulukuussa pidettävä turnaus on aiheuttanut valtavasti kritiikkiä, sillä ihmisoikeudet eivät ole toteutuneet lainkaan Qatarissa.

Jalkapallon maailmanmestaruus selviää 18. joulukuuta pelattavassa finaalissa.

Leijonat pelaa MM-kotikisoissa

Jääkiekon puolella vuosi 2022 on merkittävämpi kuin vuosikausiin, sillä NHL-pelaajien saapuminen olympialaisiin tarkoittaa sitä, että kyseessä on kovin maajoukkueturnaus sitten vuoden 2014 Sotshin olympialaisten.

Kiekkojuhla ei kuitenkaan lopu tähän, vaan kiekkokausi huipentuu kesän alussa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin, jotka järjestetään Tampereella ja Helsingissä. Leijonat pääsee pelaamaan kotiottelunsa uudella Tampereen kiekkoareenalla.