Veikkausliigassa tänään yksi ottelu – vaihtuuko sarjataulukon kärki?

Veikkausliigassa

Kotimaisen jalkapallon pääsarjassa Veikkausliigassa nähdään tänään yksi ottelu, kun Europelien vuoksi tähän ajankohtaan siirretty ottelu KuPSin ja Ilveksen välinen ottelu pelataan Kuopiossa kello 18:30 alkaen.

KuPSin eurotaival tuli viime viikon torstaina päätökseensä Romaniassa. CFR Cluj oli kotinurmellaan parempi lukemin 3-1. Ottelun sääolosuhteet olivat mielenkiintoiset, jopa eksoottiset. Suomen kesää muistuttaneet olosuhteet eivät kuitenkaan auttaneet kuopiolaisia vierasnurmella jatkoon.

Europelien takia tänään Veikkausliigassa pelataan yksi ottelu. KuPSin eurokiireiden alta pois siirretty ottelu Ilvestä vastaan pelataan Kuopiossa tänään.

KuPS on ollut Veikkausliigassa tasaisen varma. Tällä hetkellä kuopiolaiset ovat Veikkausliigan osalta komeassa seitsemän ottelun voittoputkessa.

Vieraaksi saapuva Ilves sen sijaan lähtee Kuopioon kahden ottelun voitto- ja kolmen ottelun pisteputkessa.

Kuopion Palloseura on hävinnyt koko kaudella toistaiseksi vain yhden ottelun. Se kärsi tappion kotonaan HJK:lle. Kuopiolaiset löytyvät sarjataulukon toiselta sijalta – piste HJK:n takana, kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Kuopiolaisilla on tänään siis mahdollisuus nousta takaisin Veikkausliigan piikkipaikalle.

Ilves on sarjataulukossa tällä hetkellä viidentenä. Otteluita se on pelannut yhden vähemmän kuin HJK, yhden enemmän kuin KuPS. Eroa kärkeen on tällä hetkellä 12 pistettä.

Kuopiolaisille illan ottelu on jo seitsemäs kolmen viikon aikana. Ilves samalla ajanjaksolla on pelannut neljä ottelua ja kaikki kotoista Veikkausliigaa. Näistäkin otteluista tamperelaisseura on saanut pelata kolme kotinurmellaan. Lepoetu on siis ehdottomasti tänään vierasjoukkueen puolella.

Tänään maanantaina illalla kello 18:30 alkaen nähdään Kuopiossa ennakkoon varsin tasainen ottelu. KuPS pääsee keskittymään europelien jälkeen nyt sataprosenttisesti Veikkausliigaan, Ilves taas kaipaa täyttä pistepottia kuroakseen eroa kärkijoukkueihin kiinni.

Katso alta kauden ensimmäisen KuPSin ja Ilveksen välisen kohtaamisen huippuhetket:

Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen Ilves TV:n Youtubesta.