AC Milan Eurooppa-liigaan huikean trillerin jälkeen – katso videolta jännittävä loppuratkaisu

Gianluigi Donnarumma Eurooppa-liigan Cagliari - AC Milan Serie A

Italialaisseura AC Milan selvitti eilen torstaina illalla tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Ottelu oli monivaiheinen ja todella jännittävä aivan rangaistuspotkujen loppuun saakka.

Rio Ave ja AC Milan kohtasivat toisensa Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella. Panokset olivat selvillä – voittaja menee UEL:n lohkovaiheeseen, häviäjän pelit europeleissä tällä kaudella päättyvät.

Ottelu tarjoili viihdettä koko rahan edestä. Kello 22:00 alkanut ottelu venyi myöhälle yöhön, kun Portugalissa pelattu taistelu venyi rangaistuspotkukilpailuun asti. Lopulta voitto matkasi Italiaan ja AC Milan nappasi itselleen paikan lohkovaiheessa.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Vierasjoukkue Milan siirtyi toisella puoliajalla johtoon, kun Alexis Saelemaekers laittoi pallon Rio Aven maaliin. Kotijoukkue tuli tasoihin Francisco Geraldesin maalilla 18 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Näistä 1-1 -tasalukemista edettiin jatko-otteluun. Rio Aven hyökkääjä Dala Gelson onnistui jatko-ottelun ensimmäisellä minuutilla maalinteossa ja siirsi kotijoukkueen 2-1 -johtoon.

Tämä johto kesti aivan jatko-ottelun loppuminuuteille saakka, kunnes AC Milanin Hakan Calhanoglu laukoi rangaistuspotkusta jatko-ottelun lisäaikaminuuteilla Milanin tasoihin ja ottelu eteni rangaistuspotkukilpailuun.

Jännittävät käänteet eivät suinkaan jatko-otteluun loppuneet. Rangaistuspotkukilpailusta saatiin nimittäin sellainen trilleri, että oksat pois.

Rangaistuspotkuilla nähtiin yhteensä 24 eri laukojaa. Pilkkukisa ja ottelu oli kolme kertaa katkolla Rio Avelle, mutta kerta toisensa jälkeen kotijoukkueen vetäjät epäonnistuivat samalla kierroksella kuin Milaninkin pelaajat.

Lopulta AC Milanin Simon Kjaer onnistui ja tämän jälkeen Gianluigi Donnarumma onnistui Milanin maalilla torjumaan Aderlan Santosin laukauksen ja Milan eteni jatkoon.

Katso Rio Aven ja AC Milanin välisen ottelun rangaistuspotkukilpailu kokonaisuudessan alta:

Jos twiitti ei näy laitteeltasi, voit katsoa sen Milan Eyen Twitteristä.