Veikkausliigan päätöskierros pelataan tänään

Helmarit Veikkausliiga Veikkausliigakausi 2021 Otteluohjelma Veikkausliigassa veikkausliiga-karsinnat veikkausliiga kuukauden joukkue nana boateng kups HJK

Kotimaisen jalkapallon pääsarja Veikkausliiga tulee tänään päätökseensä. Sarja päättyy vastoin suunnitelmia jo runkosarjaan, eikä loppusarjoja pelata.

Veikkausliigan päätöskierros pelataan tänään. Kausi huipentuu kello 18:30 alkavaan täyteen kierrokseen.

Mestari ja putoaja ovat selvillä, mutta mitalien värit, mitalistit ja karsija on vielä ratkaisematta. Panosta riittää siis useammassa ottelussa tänään. Käymme lyhyesti läpi ottelu ottelulta tämän illan panokset.

FC Lahti – HIFK

Joukkueet ovat tällä hetkellä peräkkäin sijoilla kuusi ja seitsemän. Mikäli loppusarjat pelattaisiin normaalisti, käytäisiin Lahdessa tänään armoton kamppailu viimeisestä paikasta ylempään loppusarjaan. Tänään pelataan kuitenkin enemmänkin muodollisuuksista, kumpikin joukkue voi sijoittua mille tahansa sijalle välillä 6-8.

Haka – IFK Mariehamn

Joukkueet ovat sarjassa peräkkäin sijoilla yhdeksän ja kymmenen. Haka on varmistanut jo sarjapaikkansa tulevalle kaudelle, se ei voi joutua enää TPS:n taakse karsijan paikalle. Maarianhaminalaisilla sen sijaan panosta vielä on, sillä ero IFK Mariehamnin ja TPS:n välillä on ennen illan kierrosta vain kaksi pistettä. TPS voi siis vielä tulla saarelaisten ohi ja pudottaa tämän karsijan paikalle.

HJK – FC Inter

HJK:lle mestaruus ja kolmas tähti. Se on varmaa ennen illan kierrostakin. Interille ottelulla on enemmän panosta – yhdellä pisteellä se varmistaa teoreettisesti mitalin, vaikka Honka ei maalisuhteen turvin kovinkaan suuri uhka turkulaisille olekaan. Sijan ylempänä ja hopeamitalissa kiinni oleva KuPS sen sijaan on pisteen päässä Interistä, eli Helsingissä vierasjoukkueella on kaikki mahdollisuudet nousta vielä hopealle – se tosin vaatii avustusta toiselta turkulaisseura TPS:ltä.

Ilves – FC Honka

Ilves tulee sijoittumaan Veikkausliigassa viidenneksi, se on aivan varmaa. Honka on kolmen pisteen päässä FC Interistä, joten pisteiden valossa espoolaiset voivat nousta tasoihin Interin kanssa. Hongan maaliero on tällä hetkellä 12 täppää plussalla, Interin maaliero on tällä hetkellä positiivisen puolella 19 osuman verran. Tämä tarkoittaa sitä, että Hongan olisi otettava tänään useamman maalin erolla voitto ja/tai Interin olisi hävittävä suurin lukemin Helsingissä. Mutta mikään ei ole mahdotonta niin kauan kuin se on mahdotonta ja onhan Hongalla tänään vastassaan panoksetonta peliä pelaava Ilves.

RoPS – SJK

RoPS on varmistanut ensi kauden sarjapaikkansa ja se ei ole Veikkausliiga. Vain viisi pistettä keränneet rovaniemeläiset putoavat Ykköseen. SJK on tällä hetkellä kahdeksantena, eikä se sitä alemmas myöskään putoa. Teoriassakin se voi nousta vain yhden sijan ylöspäin, sillä HIFK on siitä kahden pisteen päässä ja FC Lahteen kaulaa on kolme pistettä. Koska Lahti ja HIFK kohtaavat tänään toisensa, ei SJK voi ohittaa kumpaakin näistä. SJK on siis tämän illan jälkeen joko seitsemäs tai kahdeksas.

TPS – KuPS

Mestaruus valui kuopiolaisten käsistä mutta hopeasta se vielä taistelee. TPS sen sijaan taistelee sarjapaikastaan. TPS:llä eroa IFK Mariehamniin on kaksi pistettä, toiseksi viimeisenä oleva TPS on siis tällä hetkellä karsijan paikalla. Noustakseen tältä paikalta pois se tarvitsee Hakan apua Valkeakoskella sekä kolmea pistettä omasta ottelustaan. KuPS sen sijaan on tällä hetkellä toisena, mutta Inter kuumottelee vain pisteen päässä. Mitali kuopiolaisille on jo varma, mutta sen väri ratkeaa tänään ja turkulaiset ovat tämän ratkomisessa isossa roolissa.

Veikkausliiga päättyy tänään ja päätöskierros alkaa kello 18:30. Ruutu-palvelussa pääset virittäytymään tunnelmaan jo kello 17:30 alkaen Futiskierroksen voimin.