Veikkausliiga päättyy runkosarjaan – HJK varmisti käytännössä mestaruuden!

Veikkausliigakausi

Veikkausliigan kausi tulee päättymään runkosarjaan, sarja tiedottaa nettisivuillaan. Tämä tarkoittaa sitä, että HJK on käytännössä varmistanut kaudella 2020 Suomen mestaruuden.

Tiedotteen mukaan Palloliiton hallitukselle tehty esitys sarjan jatkamisesta marraskuun loppuun vedetään pois. Runkosarjan tulokset jäävät sarjan lopullisiksi tuloksiksi. Eilisen esityksen myötä oli tarkoitus yrittää pelata loppusarjat suunnitellusti.

Toisin kuitenkin kävi. Veikkausliigan hallituksen tiedotteessa kerrotaan seuraavaa:

Mainos alkaa:

”Myöhään keskiviikkoiltana tulleen tiedon mukaan yhdessä Veikkausliigan seurassa osa pelaajista on altistunut koronavirukselle ja määrätty karanteeniin. Tämä oikeuttaisi seuran siirtämään ottelun pelattavaksi karanteenin jälkeen. Ottelun siirtyminen eteenpäin siirtäisi myös samanaikaisesti pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta eteenpäin. Siirto tarkoittaisi, että loppusarjoja päästäisiin pelaamaan vasta 19.11. Tämä kaventaisi loppusarjojen aikaikkunaa niin paljon, että loppusarjoja ei ole mahdollista pelata loppuun 30.11. mennessä.”

Tällä hetkellä HJK on sarjan kärkipaikalla kolmen pisteen etumatkalla KuPSista. Kuopiolaisilla on enää yksi ottelu jäljellä, eli teoriassa KuPS voi vielä päästä tasapisteisiin helsinkiläisten kanssa.

HJK:n maaliero on 31 maalia plussan puolella, KuPSin vastaava lukema on positiivisella puolella 14 merkinnän verran. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että KuPS ei tule HJK:a enää sarjataulukossa ottamaan kiinni, vaikka se voittaisikin oman ottelunsa ja HJK häviäisi kummatkin jäljellä olevista otteluista.