FAZ: Seitsemän vuoden oikeustaistelu tuotti tulosta – vapaapotkusprayn keksijä voitti FIFA:n

Vapaapotkusprayn keksijä voitti FIFA:n oikeudessa

Vapaapotkusprayn keksijä Heine Allemagne voitti kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:a vastaan käymänsä pitkän oikeustaistelun.

Saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitung uutisoi, että vapaapotkusprayn brasilialainen keksijä Heine Allemagne on voittanut seitsemän vuotta eri oikeusasteissa käymänsä taistelun kansainvälistä jalkapalloliitto FIFA:a vastaan.

Lehden mukaan Brasilian korkein oikeus on tiistaina ratkaissut asian Allemagnen eduksi hylkäämällä FIFA:n valituksen. Vasta myöhemmin ratkeaa, miten suuret korvaukset FIFA joutuu maksamaan Allemagnelle.

Mainos alkaa:

 - Tämä on Daavid vastaan Goljat -tarina. FIFA on jättiläinen, tässä meni 23 vuotta taistellessa, Allemagne sanoi viitaten sprayn syntytarinaan.

Tarina alkaa siis jo vuodesta 2000, josta alkaen Allemagne kehitteli suihketta, joka toimisi kaikilla pelialustoilla ja kaikissa sääoloissa, mutta haihtuisi pian näkyvistä. Allemagnen mukaan FIFA lupasi hänelle 40 miljoonaa dollaria oikeuksista suihkeeseen. FIFA kuitenkin perääntyi lupauksestaan sen jälkeen kun Gianni Infantino valittiin puheenjohtajaksi vuonna 2016.

Allemagne oli patentoinut keksintönsä useissa maissa, mutta hänen mukaansa FIFA antoi vapaapotkusprayn ilman hänen suostumustaan maailmanlaajuiseen tuotantoon ja markkinointiin. Brasilian korkein oikeus katsoi, että FIFA oli toimillaan vienyt Allemagnelta mahdollisuuden ansaita patentoimallaan keksinnöllä.

FIFA yritti kääntää asiaa edukseen ajamalla oikeuskannetta, jolla se on pyrkinyt viedä Allemagnelta oikeuden patentoida spray. FAZ:n mukaan FIFA:n kanne kuitenkin lässähti tylysti, kuten oli syytäkin. Kanne hylättiin maaliskuussa Rio de Janeiron paikallisessa oikeusistuimessa.

Lue myös: STT: Palloliitto tekee valmentajapäätöksen myöhemmin – Markku Kanerva jatkaa ainakin kesäkuun yli Huuhkajissa