USA:n naismaajoukkue tyrmättiin – kanne tasa-arvoisista palkkioista nurin

USA naisten maajoukkue

USA:n naisten jalkapallomaajoukkue on hävinnyt oikeudessa kanteensa epätasa-arvoisista palkkioista maan jalkapalloliittoa kohtaan.

Naiset kokivat olevansa alipalkattuja miesten maajoukkuepelaajiin verrattuna, mutta kalifornialainen oikeusistuin tuomitsi asian liiton hyväksi.

Pelaajat hakivat oikeudesta 66 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia.

Mainos alkaa:

Oikeus kuitenkin totesi päätöksessään, että naisille maksettiin sekä kumulatiivisen laskentatavan että ottelumääriin suhteutetun keskiarvon mukaan jopa miehiä enemmän palkkiota maajoukkueessa pelaamisesta.

Oikeuden mukaan naisten maajoukkue ansaitsi vuosina 2015-2019 yhtä ottelua kohden noin 221 000 dollaria, kun taas miehillä tämä lukema oli noin 9000 dollaria pienempi.

Naisten maajoukkueen edustaja Molly Levinsonin mukaan päätöksestä aiotaan valittaa.

– Olemme sokissa ja pettyneitä. Emme anna periksi tehtyämme kovasti töitä tasavertaisen palkkioiden maksun puolesta, Levinson lausui.

Yhtenä ongelmakohtana pidettiin sitä, ettei oikeus ottanut huomioon lainkaan suorituksista maksettavia bonuksia.

USA voitti kultaa naisten MM-kisoissa kesällä 2019 ja miesten asteikolla bonuksia olisi tullut maksettavaksi yli 1,1 miljoonaa dollaria, mutta naisten joukkueen bonuskäytännön mukaan lisäpalkkiota tuli vain alle 300 000 dollaria.

Asia tasa-arvoisista palkoista nousi vahvemmin esille vuoden 2019 MM-kultajuhlissa, kun yleisö vaati Yhdysvaltain naisten joukkueelle tasa-arvoisia palkkoja miesten kanssa.

Lue myös: Ex-agentti paljasti: Neymar sai Valioliigasta tarjouksen 17-vuotiaana