Futis palaa! – Reuters: Bundesliiga jatkuu todennäköisesti jo ensi viikolla

Mestarien liigassa Erling Braut Håland Dortmund norja bundesliiga

Reuters uutisoi, että Bundesliiga-kausi jatkuisi jo ensi viikolla. Kauden jatkumisen päivämääräksi on muun muassa Daily Mailin mukaan asetettu 15.5.

Virallinen sinetti kauden jatkumiselle saatanee keskiviikkona, kun Angela Merkel ”antaa siunauksensa” tiedotustilaisuudessa. Kyseisessä tilaisuudessa on useiden lähteiden mukaan tarkoitus ilmoittaa koronarajoitusten höllentämisestä.

Saksalaisseurat ovat harjoitelleet pienryhmissä jo huhtikuusta alkaen ja rajoitusten löysentäminen tarkoittaisi ensiksi joukkuharjoituksiin palaamista – mutta myös siis hyvin pikaisesti pelienkin jatkumista.

Mainos alkaa:

On myös huhuttu, että tyhjille katsomoille pelaamisen lisäksi otteluihin tulisi muitakin rajoitteita, kuten esimerkiksi pelaajien hengityssuojaimet.

Kaiken kaikkiaan 1724 pelaajaa ja muuta joukkueen henkilöstöä on testattu Bundesliigan ensimmäisessä suuressa testiaallossa, joka koski 36 joukkuetta kahdelta ylimmältä sarjatasolta. Tämä testirykelmä tuotti 10 positiivista tulosta. Testien toinen aalto toteutetaan tällä viikolla.

Otteluita on jäljellä joukkueesta riippuen noin 9 kappaletta. Bundesliigaa johtaa Bayern München, jonka ero toisena olevaan Dortmundiin on neljä sarjapistettä.

Aiheeseen liittyvää: Ranska kielsi jalkapallosarjojen pelaamisen – kielto koskee myös tyhjille katsomoille pelaamista