Tshekin joukkue jalkapallon EM-kisoissa

Tshekin joukke EM-kisat 2024

Tshekin joukkue ei kuulu turnauksen suosikkeihin, mutta Tshekki on osoittanut olevansa joukkue, jota ei kannata aliarvioida.

Tshekin maajoukkueen päävalmentaja Ivan Hasek on lyönyt EM-kisoihin lähtevän ryhmänsä lukkoon hyvissä ajoin, sillä toisin kuin monen muun joukkueen kohdalla, oli Tshekin lopullinen 26 miehen kokoonpano tiedossa hyvissä ajoin ennen kesäkuun 7. päivän takarajaa.

Viime hetkellä huono onni puuttui kuitenkin hieman peliin. Hasek joutui tekemään yhden muutoksen, kun Twenten Michal Sadilek loukkasi jalkansa pyöräilyonnettomuudessa. Näin Slavia Prahan Peter Sevcik pääsi takaportin kautta uransa ensimmäisiin arvokisoihin.

Mainos alkaa:

Tshekki kuului viime EM-kisojen yllättäjiin raivatessaan tasaisella joukkueellaan tiensä aina puolivälieriin asti. Kolmen vuoden aikana joukkue on kuitenkin muuttunut melko paljon. Hasek on ajanut joukkueeseen nuorennusleikkausta ja EM-joukkueessa onkin monta nuorempaa ja nälkäisempää peluria.

Tshekin joukkueessa on tuttuun tapaan vahva edustus maan pääsarjan suurseuroista ja etenkin Prahan seuroista Slaviasta sekä Spartasta. Runko tulee siis kotimaasta, mutta suurimmat vastuunkantajat löytyvät luonnollisesti eurokentiltä. Joukkueen ykköstähti on Lukas Hradeckyn seurakaverina Bayer Leverkusenissa maaleja pyssyttävä Patrik Schick. Hänet muistetaan hyvin myös viime EM-kisoista ja etenkin Skotlantia vastaan tekemästään puolen kentän maalista.

Muita johtavia pelaajia ovat muun muassa West Hamin kokeneet Vladimir Coufal ja Tomas Soucek. Heistä Soucek kantaa myös kapteeninnauhaa ja on joukkueen kokenein maaottelija. Soucek on tätä nykyä joukkueen ainoa yli 50 maaottelun mies, mikä kuvastaa osuvasti Hasekin ajamaa muutosta joukkueen profiilissa.

Tshekki on todella kovassa seurassa F-lohkossa, joka on yksi kisojen ankarimmista. Tshekin kanssa jatkopaikoista kilvoittelevat EM-debytantti Georgia, Portugali sekä Turkki. Portugalia on lähtökohtaisesti helppo pitää lohkon voittajasuosikkina ja Georgiaa selvänä jumbona, eli Tshekki ja Turkki taistelevat mitä todennäköisimmin väkevästi lohkon toisesta suorasta jatkopaikasta.

Tshekki nähdään ensimmäistä kertaa tämän kesän EM-nurmilla 18. kesäkuuta, kun vastaan asettuu Portugali.

Tshekin joukkue EM-kisoissa 2024:

Maalivahdit:

Vitezslav Jaros (Sturm Graz)
Matej Kovar (Bayer Leverkusen)
Jindrich Stanek (Slavia Praha)

Puolustajat:

Vladimir Coufal (West Ham)
David Doudera (Slavia Praha)
Tomas Holes (Slavia Praha)
Robin Hranac (Viktoria Plzen)
David Jurasek (TSG Hoffenheim)
Ladislav Krejci (Sparta Praha)
Martin Vitik (Sparta Praha)
Tomas Vlcek (Slavia Praha)
David Zima (Slavia Praha)

Keskikenttäpelaajat:

Antonin Barak (Fiorentina)
Vaclav Cerny (Wolfsburg)
Lukas Cerv (Viktoria Plzen)
Matej Jurasek (Slavia Praha)
Ondrej Lingr (Feyenoord)
Lukas Provod (Slavia Praha)
Petr Sevcik (Slavia Praha)
Tomas Soucek (West Ham)
Pavel Sulc (Viktoria Plzen)

Hyökkääjät:

Adam Hlozek (Sparta Praha)
Tomas Chory (Viktoria Plzen)
Mojmir Chytil (Slavia Praha)
Jan Kuchta (Sparta Praha)
Patrik Schick (Bayer Leverkusen)

Lue myös: Portugalin joukkue jalkapallon EM-kisoissa