Tilastot kertovat: Kotietu hävisi tyhjien katsomoiden myötä Bundesliigassa

bundesliiga kotietu dortmund

Kotietu on urheilussa – lähes lajissa kuin lajissa – asia, joka on kiistaton fakta. Tyhjien stadioneiden myötä tämä etu on kuitenkin kadonnut.

Näin voidaan päätellä ainakin siitä, miten Bundesliigan pelit ovat edenneet koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen.

Otteluita on nimittäin pelattu 27 ja niistä vain 5 kappaletta on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Vierasjoukkue on voittanut 12 kertaa ja tasapelejä on nähty 10.

Sanomattakin on selvää, että kotiyleisön tuki tuo pelaajille ekstralatausta. Nyt ”kahdennentoista kenttäpelaajan” merkitys on kuitenkin kadonnut tyystin, mikä näkyy tilastoissa.

Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kakkos-Bundesliigassa kotijoukkueet ovat menestyneet hieman paremmin, mutta siltikin 23 ottelusta 9 on päättynyt kotijoukkueen voittoon.

Jos palataan pääsarjan puolelle, niin varsinkin Dortmundille kotiyleisön puuttuminen on kova paikka, sillä onhan seuran kotistadion tunnettu ”Keltaisesta seinästä” – seisomakatsomosta, joka luo stadionille täysin pikkeuksellisen tunnelman.

Dortmund hävisi viikonloppuna kotiottelunsa Bayern Münchenille, mikä kasvatti müncheniläisten sarjajohdon jo 7 pisteeseen.