Lohko C ratkottiin uskomattomalla tavalla – Slovenian apuvalmentajan saama varoitus ratkaisi sijoitukset

Slovenian varoitus

C-lohkon sijoitukset ratkesivat aivan älyttömällä tavalla, kun Slovenian apuvalmentajan saama varoitus nosti Tanskan kakkoseksi.

Jalkapallon EM-kisoissa nähtiin jotain hyvin historiallista, kun C-lohkon sijoitusten ratkomisessa jouduttiin menemään pitemmälle kuin koskaan aiemmin. Näin jouduttiin toimimaan, jotta saatiin selville kumpi oli toinen ja kumpi kolmas, Tanska vai Slovenia.

Joukkueet pelasivat alkulohkossa kolme ottelua, joista kummankin pistesaldo oli jetsulleen sama. Joukkueet pelasivat myös keskinäisessä ottelussaan 1–1-tasapelin. Ja kun molemmat joukkueet pelasivat kolme tasapeliä, joissa kumpikin osui kahdesti ja kaivoi pallon omasta verkostaan yhtä monta kertaa, olivat maalierotkin aivan identtiset.

Mainos alkaa:

Tämän jälkeen vertailtiin reilun pelin pisteitä, eli joukkueiden saamien varoitusten määrää, mutta ratkaisua ei löytynyt vieläkään. Molempien joukkueiden pelaajat kun olivat ottaneet tililleen kuusi varoitusta. Tässä kohtaa oltiin jo poikkeuksellisen pitkällä, sillä kyseinen kohta on UEFA:n tie-breaker -listan kahdeksas ja toiseksi viimeinen.

Vielä tiistai-iltana näytti siltä, että ero jouduttiin hakemaan viimeisellä mahdollisella tie-breakerillä, joka olisi tarkoittanut sitä, että ratkaisu olisi haettu EM-karsintojen kokonaisrankingista, jossa Tanska oli Slovenian edellä voitettuaan karsintalohkon.

Keskiviikkona paljastui, että aivan näin pitkälle ei tarvinnutkaan mennä. Tämä toki ei tarkoita sitä, että ratkaisu olisi yhtään sen järkevämpi. Itse asiassa lopullinen ratkaisu oli jopa absurdimpi, sillä ratkaisuksi nousi yksi ainoa varoitus.

Koska pelaajien saamat kortit olivat tasan, nousi ratkaisuksi se, että Slovenian Milivoje Novakovic sai lohkovaiheen aikana varoituksen. Ja kuinka ollakaan, tämä sattui nimenomaan ottelussa Tanskaa vastaan. Näin ollen tämä yksi ajattelematon mussutus teki sen, että Tanska nousi lohkon kakkoseksi Slovenian ohi.

Tanska kohtaa neljännesvälierässä isäntämaa Saksan, kun Slovenia taas pääsee haastamaan Portugalia.

Lue myös: Portugalin Rafael Leão teki hyvin kyseenalaista EM-historiaa – sai ensimmäisenä pelikiellon sukeltamisesta