Aivan mieletön shokkitulos – Georgia painoi Portugalia turpaan ja meni jatkoon EM-kisoissa

Georgia

EM-kisojen toistaiseksi suurin yllätyspaukku nähtiin lohkovaiheen viime hetkillä, kun Georgia voitti Portugalin.

EM-kisojen lohkovaiheen viimeinen kierros huipentui uskomattomaan shokkitulokseen, kun Georgia voitti Portugalin. Kun F-lohkon sijoituksia ratkottiin, oli varmaa, että Portugali tulee voittamaan lohkon.

Silti tuskin kukaan uskalsi edes toivoa sitä, mitä tuleman lopulta piti. Georgian voittolukemat olivat lopulta 2-0 ja Georgia pääsi antamaan Portugalille shokkihoitoa. Ottelun avausmaali näet näki päivänvalon jo toisella minuutilla, kun Khvicha Kvaratskhelian tarkka veto painui Portugalin häkin takakulmaan.

Mainos alkaa:

57. minuutilla Georgian purjeet pullistuivat entisestään, kun heille aukesi paikka toiseen osumaan rankkarista. Avausmaalin kerrassaan huikealla syötöllä alustanut Georges Mikutadze otti vetovastuun ja hän myös toimitti. Mikutadzen laadukas laukaus sujahti verkon perille, vaikka Portugalin maalivahti Diogo Costa lähtikin oikeaan suuntaan.

    Jättiyllätys tarkoitti samalla sitä, että Georgin sijoitus F-lohkossa oli lopulta kolmas. Näin EM-debytantti myös painelee jatkoon yhtenä parhaista lohkokolmosista, mitä voi pitää myös ennakkoarvioihin peilattuna todella suurena yllätyksenä.

    Georgian vastustajaksi neljännesvälierään osui B-lohkon voittanut Espanja. Portugali puolestaan kohtaa Slovenian.

    Georgia pisti Portugalia nokkiin Khvicha Kvaratskhelian ja Georges Mikutadzen maaleilla:

    Lue myös: Lohko C ratkottiin uskomattomalla tavalla – Slovenian apuvalmentajan saama varoitus ratkaisi sijoitukset