Shakhtar Donetsk jättiyllätykseen Mestarien liigassa

Shakhtar Donetsk Real Madrid jättiyllätys mestarien liiga

Ukrainalainen Shakhtar Donetsk vastasi tämän kauden ensimmäisen Mestarien liiga -kierroksen suurimmasta yllätyksestä kaatamalla keskiviikkoiltana Real Madridin vieraskentällä lukemin 2-3.

Ottelun alku oli kotijoukkueelle vaikea ja sitä oli oikeastaan koko ensimmäinen puoliaika. Ensimmäistä kertaa vierasjoukkue Shakhtar kiitti 29. minuutin kohdalla, kun Tete iski pallon vastustamattomasti ohi Realin maalivahti Thibaut Courtois’n.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut kovinkaan kauaa odottaa, kun jo 33. peliminuutilla pallo kimposi Realin puolustaja Raphael Varanen kautta omaan maaliin.

Shakhtar osui vielä kertaalleen ensimmäisellä puoliajalla, kun Manor Solomon laittoi pallon maaliin Teten upeasta esityöstä.

Ottelu näytti ensimmäisen puoliajan jälkeen jo ratkenneelta, mutta kotijoukkueella oli vielä sananen sanottavana. Luka Modric tälläsi upealla kaukolaukauksella Realin ensimmäisen maalin kun ottelua oli ehditty pelata 54 minuuttia.

Vain viisi minuuttia tästä juuri kentälle tullut Vinicius Jr. iski pallon Shakhtarin maaliin ja Real oli noussut jo maalin päähän.

Lukemissa 2-3 edettiin pitkään, kunnes lisäajalla Federico Valverde iski kulmapotkutilanteesta pallon Shakhtarin maaliin. Maalia lähdettiin tarkastelemaan VARilta, jonka jälkeen todettiin Viniciuksen olleen paitsiossa ja ottelu päättyi Shakhtarin vierasvoittoon lukemin 2-3.

Erittäin väkevä startti käytännössä kakkoskokoonpanolla pelanneelle Shakhtarille tähän Mestarien liiga -kauteen, hallitsevalle La Liga -mestarille tämä aloitus eurokentillä oli sen sijaan suuri katastrofi.

Mestarien liiga jatkuu jo ensi viikolla, pelipäivinä ovat tuttuun tapaan tiistai (27.10.) sekä keskiviikko (28.10.).