EM-kisojen kulisseissa pelataan kovaa peliä – Serbia on uhannut vetäytyä turnauksesta

Serbian Serbia

EM-kisojen taustalla on jouduttu kovan kuohun äärelle. Serbia uhkaa jopa vetäytyä turnauksesta, ellei UEFA suostu maan vaatimuksiin.

Serbian jalkapalloliiton pääsihteeri Jovan Surbatovic pisti kovat panokset piippuun julistamalla, että Serbian joukkue vetäytyy EM-turnauksesta, ellei UEFA rankaise Albaniaa ja Kroatiaa heidän faniensa toiminnan johdosta.

Taustalla on Albanian ja Kroatian fanien huudot, joita väitetysti kuultiin, kun maat pelasivat keskinäisen alkulohko-ottelun keskiviikkona. Molempien maiden fanit huusivat Serbian jalkapalloliiton mukaan, että kaikki serbit pitäisi tappaa.

Mainos alkaa:

– Skandaalimaista. Serbian jalkapalloliitto tulee vaatimaan UEFA:lta sanktioita senkin uhalla, ettemme jatkaisi EM-kisoissa. Tämä edellyttää kaikista ankarimpia seurauksia, jotta samaa ei nähtäisi uudestaan, Surbatovic julisti Serbian TV:n lähetyksessä.

Surbatovic uskoo saavansa rattaat pyörimään haluamaansa suuntaan. Hän vaatii, että molempien maiden liittoja rangaistaan. Surbatovicin mukaan Serbia harkitsee toimiaan sen perusteella, miten UEFA reagoi asiaan.

Serbian joukkue pelasi uhkauksesta huolimatta normaalisti torstaina Sloveniaa vastaan ja pelasti viime hetken maalilla ottelusta 1-1-tasapelin.

Tsekkaa myös: Tunnistatko EM-kisojen tähtipelaajat? Testaa tietämyksesi