Kansojen liigan arvonta edessä – tätä Nations League merkkaa Huuhkajille

Huuhkajat Vasil Levski National Stadium Suomi Bulgaria Nations League

Nations League, joka suomalaisten suussa taipuu Kansojen liigaksi, on Huuhkajien osalta edessä jälleen tulevana vuonna. Nations Leaguen arvonta suoritetaan torstai-iltana.

Nations League on Huuhkajien kannalta jälleen odotettu kilpailu, sillä Kansojen liigassa Suomen A-maajoukkueella on edessä seuraavat kilpailulliset ottelut.

Kansojen liiga perustettiin eurooppalaisille maajoukkueille vuonna 2018. Toistaiseksi kilpailu on käyty kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla mestariksi kruunattiin Portugali, hallitseva mestari on Ranska.

Mainos alkaa:

Huuhkajat pelaa tulevalla kaudella Nations Leaguen B-liigassa. Huuhkajat on samassa arvontakorissa lohkovaiheeseen Norjan, Skotlannin ja Venäjän kanssa.

https://twitter.com/AboutScotlandd/status/1461636016742223875

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Nations League – vaikutus EM-karsintaan

Kuten aiemminkin, Nations League on maiden kannalta tärkeä tulevien EM-karsintojen osalta. UEFA ei ole vielä varmistanut formaattia, mutta voidaan olettaa, että myös tänä vuonna Kansojen liigasta on parhaille maille tarjolla toinen mahdollisuus EM-karsinnoissa.

Viime kesän EM-kisoihin Nations Leaguen kautta pääsi yhteensä neljä maata. Tulevissa EM-kisoissa määrä pienentynee yhteen, sillä Saksan ei isäntämaana tarvitse osallistua EM-karsintoihin ja kymmenestä lohkosta voidaan olettaa jokaisesta jatkavan suoraan kisoihin kaksi parasta maata. Täten itse karsinnoista kisoihin selviää 20 maata ja kun huomioidaan isäntämaan osallistuminen, jää jäljelle kolme jaettavaa paikkaa.

EURO2020 -turnauksen jatkokarsintaan pääsi suoraan kaikki maat A- ja B-liigasta, jotka eivät karsintojen kautta paikkaansa EM-kisoissa lunastaneet. Mikäli formaatti ei muutu, niin Huuhkajille on jo tässä vaiheessa käytännössä tarjolla varma paikka vähintäänkin jatkokarsinnassa.