Marko Saloranta sai jatkosopimuksen – jatkaa Helmarien päävalmentajana ainakin vuoteen 2026

Marko Saloranta Helmarit päävalmentaja

Helmarien päävalmentaja Marko Saloranta on allekirjoittanut jatkosopimuksen, jonka myötä hän jatkaa pestissä ainakin vuoteen 2026 saakka.

Tuoreen kontrahdin myötä Saloranta johdattaa Helmarit käynnissä olevien EM-karsintojen lisäksi seuraaviin MM-karsintoihin. Itse MM-kisat on puolestaan edessä seuraavan kerran vuonna 2027.

– Nyt ollaan aika pitkälti päästy siihen, että vaikka ollaan näissä karkeloissa altavastaajia, niin emme alistu pelaamaan altavastaaja-jalkapalloa. Yksikään matsi ei varmasti tule olemaan sellainen, että dominoidaan peliä 90 minuuttia, Saloranta kertoo Palloliiton tiedotteessa.

Mainos alkaa:

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti suitsuttaa Salorantaa..

Saloranta on johtanut vakuuttavasti Helmareiden joukkueen hallittua ja tasapainoista uudistamista. Hän on tehnyt ison muutoksen joukkueeseen ja johtanut joukkueen myös erinomaisiin tuloksiin. Haluamme antaa Salorannalle työrauhan jatkaa joukkueen uudistamista ja pelin kehittämistä.

Suomi aloitti vastikään EM-karsinnat, joiden avausottelussa Norjalta tuli kyytiä lukemin 4-0, mutta Italiaa vastaan Suomi nappasi komean 2-1-kotivoiton.

Saloranta on luotsannut Helmareita kesästä 2022 lähtien, jolloin hän tuli väliaikaiseksi päävalmentajaksi Anna Signeulin sopimuksen päätyttyä. Virallisesti hänet nimitettiin Helmarien päävalmentajaksi tammikuussa 2023.