Aivan posketon suoritus – Espanjan 16-vuotias superjunnu Lamine Yamal teki häikäisevän maalin EM-välierässä

EM-finaali Lamine Yamal Espanja

Espanjan 16-vuotias junioritähti Lamine Yamal tasoitti Ranskaa vastaan käydyn EM-välierän täysin älyttömällä tavalla.

EM-kisojen ensimmäisestä välierästä oli lupa odottaa tiukkaa ja tasaista vääntöä etenkin maalien osalta, sillä Ranskan peleissä ei liiemmin ole maaleilla juhlittu. Tällä kertaa kaikki oli aika lailla toisin, ainakin ensimmäisen puolen tunnin ajan.

Ranska meni jo 9. minuutilla johtoon Randal Kolo Muanin puskumaalilla. 21. minuutilla tuli Espanjan vastaus ja tasoitusosuma oli kerrassaan häikäisevä.

Mainos alkaa:

Maali lähti syntymään, kun pallo pelattiin 16-vuotiaan superjunnu Lamine Yamalin jalkaan. Yamal otti pallon haltuunsa, loi hieman tilaa ja lähti laukomaan. Yamal oli 20 metrin päässä maalista ja viimeisteli aivan mielettömällä tavalla.

Yamalin veto oli uskomattoman tarkka. Laukaus kiersi kaukaa ja laajalla kaarella kohti Ranskan maalia kimmoten lopulta upeasti takatolpan kautta verkon perille.

Maali oli paitsi turnauksen kenties upein tähän mennessä, mutta osuma oli myös historiallinen. Yamalista nimittäin tuli näin EM-historian nuorin maalintekijä.

Espanja meni johtoon 25. minuutilla Dani Olmon maalilla ja myös voitti ottelun maalein 2-1. Näin espanja on ensimmäistä kertaa arvokisafinaalissa sitten vuoden 2012, jolloin Espanja voitti Euroopan mestaruuden. Finaalivastustaja selviää myöhään keskiviikkona Suomen aikaa, kun Englanti ja Hollanti kohtaavat toisessa välieräottelussa.

Lamine Yamal tuo Espanjan tasoihin aivan mielettömällä maalilla:

Katso myös: EM-menestys herätti Englannin päättäjät – pubinpitäjät saivat erikoisluvan