EM-menestys herätti Englannin päättäjät – pubinpitäjät saivat erikoisluvan

Englanti (Englannin pubit)

Keskiviikon EM-välierä aiheutti Englannin pubeille poikkeustilanteen, kun pitäjille myönnettiin valtiojohdon toimesta erikoislupa.

Englannissa usein ylpeillään miten maa on jalkapallon kotimaa, mikä toki on lajin alkuperän puolesta aivan totta, mutta nyt saatiin osoitus siitä, että maa on sitä ainakin jossain määrin myös kulttuurillisesti.

Englanti on tunnettu pubien tiukoista aukiolorajoituksista. Normaalisti pubit sulkevat ovensa jo klo 23 ja tämä olisi ollut kiistatta iso ongelma keskiviikon EM-välierän kannalta.

Mainos alkaa:

Ottelu alkaa Englannin aikaa klo 20, mikä olisi tarkoittanut sitä, että ottelu olisi voinut venyä hyvin lähelle normaalia sulkemisaikaa. Valtionjohto kuitenkin osoitti erinomaista pelisilmää ja sormeili ison ottelun kunniaksi maan lainsäädäntöä väliaikaisesti. Sisäministeri James Cleverly näet ilmoitti, että rajoituksia tullaan höllentämään välierän ajaksi.

Tiistai-iltana englantilaispubit saavat olla auki kaksi tuntia myöhempään. Näin englantilaiset futisfanit saavat kumota tuoppeja joko finaalipaikan kunniaksi tai tippumisen tuoman pettymyksen huuhtomiseksi aina yhteen asti yöllä.

Lue myös: Mieletön paljastus – Englannin maalivahti Jordan Pickford luki juomapullon kyljestä ohjeita rankkarikisaan