Kuinka Suomi selvitti tiensä EM 2021 kisoihin?

Ruotsi EM-kisojen Uefa RB Leipzig HJK Anssi Suhonen Haka Suomen Cupin Maximus Tainio jalkapallon suomen cup

Vuoden 2020 jalkapallon mestaruudet jouduttiin siirtämään vuoteen 2021. Jalkapallon fanit ovat odottaneet innokkaasti otteluiden alkua ja ne lähenevät huimaa vauhtia. Suomikin nähdään tämän vuoden EM-kisoissa ja pääset kannustamaan joukkuetta sinivalkoista lippua liehuttaen. 

Suomi selvitti tiensä hienosti karsintojen läpi vuoden 2021 EM-kisoihin. Karsintalohkossaan se sijoittui toiseksi ja nappasi sillä suoran paikan EM-lopputurnaukseen, ja arvottiin B-lohkoon yhdessä Tanskan, Venäjän ja Belgian kanssa.

Jalkapallon EM 2021 karsinnat – miten Suomi pääsi mukaan?

Omassa karsintalohkossaan Suomi pelasi yhdessä Kreikan, Italian, Bosnian, Liechtensteinin ja Armenian kanssa. Italia oli selvästi ylivoimainen napattuaan voiton kaikista otteluistaan menettämättä yhtäkään pistettä. Italian maaliero oli myös melkoinen, sillä kymmenessä ottelussa maaleja syntyi jopa 37 ja verkkoon kilahti niitä vain 4. Suomi oli yksi niistä harvoista maista, joka onnistui tekemään maalin Italiaa vastaan.

Mainos alkaa:

Suomi nappasi historialliset tulokset ja maajoukkueen peli oli parempaa kuin milloinkaan aikaisemmin. Kreikka hävisi kotikentällä 1-0 syyskuun 2019 aikana ja kyseessä on sentään vuoden 2004 Euroopan mestari. Armenia kaatui myös sekä kotona että vieraskentällä. Liechtensteinista voitot otettiin ongelmitta. Suomi sijoittui lopulta lohkossa toiseksi ja vei kotiin 18 pistettä. Kreikka jäi lohkossa kolmanneksi neljän pisteen päähän.

Suomen tulokset EM karsinnoissa eivät olleet lainkaan hassumpia:

 • 23.3 Italia–Suomi 2-0
 • 26.3. Armenia–Suomi 0-2
 • 8.6. Suomi–Bosnia 2-0
 • 11.6. Liechtenstein–Suomi 0-2
 • 5.9. Suomi–Kreikka 1-0
 • 8.9. Suomi–Italia 1-2
 • 12.10. Bosnia–Suomi 4-1
 • 15.10. Suomi–Armenia 3-0

Jalkapallon EM-kisat 2021 – Mitkä ovat Huuhkajien mahdollisuudet?

Karsinnat ovat nyt takana ja vaikka Suomi pärjäsi niissä hienosti, edessä on vielä itse mestaruusottelu. Mitkä siis ovat Suomen todelliset mahdollisuudet? Vastassa on kovia joukkueita: Tanska, Venäjä ja Belgia. Kaikki nämä joukkueet ovat lähtökohtaisesti Suomea parempia joukkueita.

Suomi on kehittänyt pelitaitojaan ja joukkueen taso on noussut huimasti, joten voimme laittaa sormet ristiin ja toivoa parasta. Myös Markku Kanerva (päävalmentaja) on sanonut B-lohkon olevan Suomelle hyvä paikka ja hän on tyytyväinen siihen. Kanerva sanoo myös, että Tanskassa ja Venäjällä pelaaminen on kotimaisten fanien kannalta hyvä juttu päästä seuraamaan kisoja ja kannustamaan Huuhkajia.

Valmentaja on sanonut uskovansa, ettei tästä suuresta kansainvälisestä turnauksesta tule pelkästään turistimatka.

Suomen ottelut EM-kisoissa 2021

Suomi pelaa ensimmäisen ottelun Tanskan Kööpenhaminssa lauantaina 13. kesäkuuta. Voimme arvata, että tuhannet kotimaiset fanit löytävät tiensä Parken Stadionille ja myöhemmin Venäjän Pietariin. Suomi pelaa sekä Venäjää että Belgiaa vastaan Krestovski Stadionilla Pietarissa.

Alla olemme maininneet Suomen alustavat ottelut:

 • Perjantai 12.6.2021 – Tanska – Suomi
 • Tiistai 16.6.2021 – Suomi – Venäjä
 • Sunnuntai 21.6.2021 – Suomi – Belgia

Kellonajat otteluille ovat vielä avoinna, mutta ne ilmoitetaan lähempänä kisojen alkua. 

Suomen joukkue EM-kisoissa 2021 – mitä voimme odottaa?

Suomen joukkueen oletetaan pelaavan hienosti vuoden 2021 EM-kisoissa. Odotetut kisat lähestyvät lähestymistään ja myös vedonlyönti on hiljalleen alussa. Voit tarkistaa kilpailukykyiset EM-kisojen kertoimet ja saada selville, mitkä maat ovat ennakkosuosikkeja.

Vaikka Suomen taitava maajoukkue yllätti meidät kaikki karsinnoissa hienolla pelillään, emme kuitenkaan usko näkevämme sitä ennakkosuosikkien joukossa. Vastassa on menestyksekkäitä maita, joilla on vahva historia jalkapallon EM-kisoissa. 

Suomen oletetaan kuitenkin antavan kovan vastuksen Tanskalle, Belgialle ja Venäjälle ja nämä maat tuskin nappaavat voittoa Suomesta ainakaan liian helposti. Jäämme odottamaan innokkaasti, miltä tämän kesän jalkapallon EM-kisat tulevat näyttämään.