Vuoden 2024 jalkapallon EM-kisat käynnistyvät Münchenissä

EM-finaali Albanian Huuhkajat Pelipallo jalkapallon EM

Jalkapallon EM-kisat 2024 alkavat 14. kesäkuuta, kun isäntämaa Saksa kohtaa Skotlannin Münchenissä.

Neljän vuoden välein järjestettävät jalkapallon EM-kisat tarjoavat kuukauden ajan mielettömän kattauksen jalkapalloa, joten fanien ei tarvitse juurikaan miettiä tekemistä kesälomalleen. Futishuuma starttaa Bayern Münchenin kotistadionilta 14. kesäkuuta, kun turnauksen isäntämaana toimiva Saksa saa vastaansa Skotlannin. Suosikista ei tarvitse otteluun keskustella, mutta kestääkö saksalaispelaajien henkinen kantti.

Eurooppalaisen jalkapalloilun suurmaa on ollut syvässä sukelluksessa viime vuodet, joten jonkinlainen kriisikin on ollut päällä. Vaativa kotiyleisö vaatii menestystä, mutta onko se nykyiselle Saksan sukupolvelle edes realistista, kun vastassa on Ranskan ja Englannin kaltaisia kultaisia sukupolvia.

Mainos alkaa:

Kisojen alku näyttää varmasti suuntaa isosti Saksan turnaukselle, koska itseluottamus on saatava heti startista lähtien korkealle tai muuten luvassa saattaa olla farssi. Skotlanti on sinällään inhottava vastustaja, koska maan pelaajat ovat ansainneet kannuksensa Brittein saarilla. Näin ollen skotit antavat kentällä taatusti kaikkensa ja ovat valmiita myös todella fyysiseen peliin. Näin ollen saksalaisten pitää olla valmis siihen, että ajoittain kolisee jaloille kovaa.

Skotlanti hävisi EM-karsinnoissa ainoastaan yhden ottelun ja sekin tuli Espanjalle vieraskentällä. Sen sijaan kotona maa onnistui kaatamaan Espanjan Scott McTominayn maaleilla 2-0. ManU-pelaaja onkin kenties se Skotlannin tunnetuin pelaaja Liverpoolin Andrew Robertsonin ohella. Tämän lisäksi varmasti monelle tuttu pelaaja on Aston Villan John McGinn, joka on tehnyt Valioliigassa tällä kaudella viisi maalia. Myös Evertonin Nathan Pattersson tuo mukanaan isosti kokemusta Valioliigasta.

Kesällä futishuuma tulee näkymään laajasti joka puolella, sillä esimerkiksi nettikasinot tarjoavat pelattavaksi jalkapalloaiheisia kolikkopelejä. ReSpin bonus tarjoaakin oivan mahdollisuuden testata uusia kolikkopelejä sekä jo valmiiksi sivustolta löytyviä futispelejä.

Selviääkö Suomi EM-kisoihin?

Huuhkajien reitti EM-kisoihin on yhden kortin varassa, mutta vielä on toivoa jäljellä. Suomi pelaa jatkokarsinnoissa yhdestä paikasta, mutta tämän saavuttaminen vaatisi ensiksi Walesin voittamista vieraskentällä. Tämän jälkeen vastaan asettuu todennäköisesti Puola, joten haaste vain kasvaa entisestään ensimmäisen otteluparin jälkeen.

Suomen kannalta arpa oli sentään mahdollisen karsintafinaalin kannalta suotuisa, sillä Puola-peli pelataan Helsingin Olympiastadionilla, jos Suomi siihen selviää.