Näin Huuhkajat selviää jalkapallon EM-kisoihin!

Nations League Daniel Håkans Suomella Huuhkajat EM-karsinnat

Huuhkajat taistelee paikasta jalkapallon EM-kisoihin maaliskuussa, kun ohjelmassa on todella jännittävät jatkokarsinnat.

Huuhkajien arvokisapaikka ei vielä irronnut lohkovaiheesta, mutta loistavasti sujunut Kansojen liiga mahdollisti paikan jatkokarsintoihin. Tie on kuitenkin todella kivikkoinen, sillä jatkokarsinnoista ei helppoja paikkoja ole tarjolla, vaan Suomen pitää voittaa kaksi kovaa maata yksiosaisissa ottelupareissa.

To 21.3. klo 21:45 Wales – Suomi

Ensimmäinen haaste koittaa torstaina 21. maaliskuuta, kun vastassa on vieraskentällä Wales. Huuhkajat lähtee taistoon melko selvänäkin altavastaajana, joten yllätys pitäisi pystyä tekemään Cardiffin illassa. Vain voittajan unelma EM-kisoista pysyy elossa, joten nyt on pakko saada suoritettua. Suomen kannalta EM-karsintojen viimeiset ottelut sujuivat melko kehnoissa merkeissä, joten sekin tuo omat paineensa tekemiseen.

Mainos alkaa:

Suomen kannalta tuli hyviäkin uutisia, sillä EM-karsintaottelussa syksyllä loukkaantunut Oliver Antman on saanut peliluvan, joten mikäli ei tule takapakkia niin taitava laituri nähdään normaaliin tapaan kehissä Walesia vastaan.

Jatkokarsintojen finaali

Kuvitellaan, että Suomi voittaa Walesin vieraskentällä, niin tämän jälkeen ohjelmassa on jatkokarsintojen finaali, jossa vastaan asettuu voittaja otteluparista Puola-Viro. Ilman jättimäistä yllätystä niin vastustaja finaalissa on Puola, joka on aivan suvereeni suosikki ottelupariin. Suomen kannalta arvonta oli siltä osin suotuisa, että mahdollinen karsintafinaali pelataan Helsingin Olympiastadionilla.

Ratkaiseva finaali on ohjelmassa tiistaina 26. maaliskuuta. Tämän ottelun voittaja lunastaa itselleen paikan EM-kisoihin. Käytännössä Suomen pitää siis voittaa ensiksi Wales ja sen jälkeen Puola. Tällä tavoin irtoaisi lopulta se paikka Saksassa järjestettäviin jalkapallon EM-kisoihin.

EM-kisojen lohkovaihe

Myös jalkapallon EM-kisojen lohkot on jo arvottu, joten selvillä on, mihin seuraan Huuhkajat sijoitetaan sijoitetaan, jos matka kisoihin käy. Arvonta ei todellakaan ollut suotuisa, vaan Suomelle olisi tarjolla aivan maagisen kova lohko. Muut kolme joukkuetta olisi Hollanti, Ranska ja Itävalta, joista jokainen olisi selvä suosikki Huuhkajia vastaan. Jos jotain positiivista, niin maajoukkue pääsisi tosissaan haastamaan itseään maailman kirkkainta kärkeä vastaan. Faneille vastustajat varmasti kelpaisivat, koska tarjolla olisi mielettömiä kokemuksia.

Suomen mahdollinen avausottelu EM-kisoissa olisi Hollantia vastaan 16. kesäkuuta. Peli pelattaisiin Hampurissa. Seuraava peli puolestaan on 21. kesäkuuta, jolloin jatkokarsintojen finaalin voittaja kohtaa Berliinissä Itävallan. Lohkovaihe päättyy Ranskaa vastaan Dortmundissa 25. kesäkuuta.