Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään – näihin tunnelmiin jäätiin viisi vuotta sitten, katso video!

Jalkapallon EM-kisat

Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään. Pitkä viiden vuoden odotus edellisistä EM-kisoista on ohi ja edellisistä arvokisoistakin on ehtinyt vierähtää jo kolme vuotta.

Ikuisuudelta tuntunut odotus on ohi, mutta tänään jalkapallon EM-kisat alkavat. Luvassa on ikimuistoiset ja historialliset kisat. Mukana on 24 joukkuetta, ensimmäistä kertaa näiden maiden mukana on Huuhkajat. Kisat järjestetään historiallisesti 12 eri maassa ja kaupungissa – katso pelipaikat. Ympärillä on yhä koronapandemia, joka tuo oman mausteensa kisojen läpivientiin.

Viisi vuotta sitten, vuoden 2016 EM-kisoissa, mestaruutta juhli Portugali. 2016 kisat pelattiin Ranskassa, jossa isäntämaa selvitti tiensä aina finaaliin asti, jossa lopulta Portugali oli huimien vaiheiden jälkeen parempi.

Mainos alkaa:

Vuoden 2016 kisoissa Portugali voitti koko turnauksen aikana yhden ottelun varsinaisella peliajalla ja juhli silti mestaruutta. Semifinaalissa kaatui Wales 2-0, mutta kaikki alkulohkon ottelut kuten myös kaikki muut pudotuspeliottelut ratkesivat vasta joko jatko-ottelussa tai rangaistuspotkuilla. Finaalista ei todellakaan draamaa puuttunut, kun jo ottelun alkupuolella Cristiano Ronaldo loukkaantui ja joutui jättämään ottelun kesken.

Jalkapallon EM-kisat käyntiin tänään – palaa edellisten EM-kisojen ratkaisuhetkiin:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

EM-kisat alkavat tänään yhdellä ottelulla. Kisojen avauspäivänä Roomassa pelattavassa ottelussa vastakkain ovat Turkki ja Italia. Ottelu alkaa perjantaina 11. kesäkuuta kello 22:00. Italian joukkue on A-lohkon suurin suosikki, Turkin joukkue taistelee yhdessä Walesin ja Sveitsin kanssa lohkon muista jatkopaikoista.

Ranska suurin suosikki mestariksi

Ennen kisojen alkua suurimman mestarisuosikin viittaa kantaa Ranska. Ranska voitti kolme vuotta sitten pelatut jalkapallon MM-kisat ja sen joukkue on tänäkin vuonna äärimmäisen laadukas.

Muita suosikkeja mestariksi ovat Englanti, Belgia, Portugali, Italia, Saksa sekä Espanja. Luvassa on ennakkoon äärimmäisen tasaiset kisat ja mielenkiintoisia kysymyksiä on paljon ilmassa. Kykeneekö Ranska toiseen peräkkäiseen arvokisojen voittoon? Pystyykö Portugali uusimaan mestaruuden? Onko Belgian joukkue viimein mestaruuskunnossa? Mihin uutta tuloaan tekevä Espanjan joukkue kykenee?

Myös maalikuninkuudesta tullaan vääntämään kättä tosissaan. Belgian Romelu Lukaku on suurin ennakkosuosikki maalikuninkaaksi. Suurin haastaja Lukakulle on Englannin Harry Kane. Ranskan Kylian Mbappe on myös nostettava mukaan keskusteluihin kun maalikuninkaasta puhutaan, eikä Cristiano Ronaldoakaan saa näistä keskusteluista ulos laskea.

Jalkapallon EM-kisat potkaistaan käyntiin tänään perjantaina 11. kesäkuuta kello 22:00. Kisojen avausottelussa nähdään Turkki – Italia, ottelun ilmaiseksi televisiossa näyttää TV2.