HJK palasi voittokantaan – kuinka käy mestaruustaistossa?

HJK

HJK palasi eilen maanantaina pelatussa ottelussa takaisin voittokantaan kaatamalla RoPSin tyylipuhtaasti 4-0.

HJK nousi voitolla takaisin Veikkausliigan piikkipaikalle. Sillä on kuitenkin kaksi ottelua enemmän pelattuna, kuin pisteen sen takana olevalla KuPSilla. KuPS urakoi tällä hetkellä myös Eurooppa-liigan karsinnoissa, joissa se on yhden voiton päässä lohkovaiheesta.

Helsinkiläisseura nappasi eilen tyylipuhtaan 4-0-voiton RoPSista. Ennen tätä ottelua HJK oli kärsinyt kaksi kertaa peräkkäin pistemenetyksiä, kun se pelasi ensin 0-0-tasapelin Honkaa vastaan ja sen jälkeen menetti kotonaan 2-0-johtoaseman TPS:ää vastaan ottelussa, jossa pisteet tasattiin loppulukemilla 2-2.

KuPS ehti viikonlopun aikana kammeta itsensä Veikkausliigan piikkipaikalle, mutta Klubi nousi takaisin kärkeen pisteen turvin. Pelejä helsinkiläisillä on kaksi enemmän pelattuna.

Veikkausliigakausi alkaa kääntyä hiljalleen kohti huipennusta. HJK:lla on jäljellä enää neljä ottelua ennen jatkopelejä.

Ylemmässä jatkosarjassa Champions Groupissa joukkueet kohtaavat toisensa yksinkertaisessa sarjassa kertaalleen. Ylempään jatkosarjaan tiensä selvittää yhteensä kuusi joukkuetta.

Viime kaudella mestaruus ratkesi huikaisevalla tavalla Turussa, kun jatkosarjan viimeisessä ottelussa kohtasivat mestaruudesta tavoitelleet FC Inter ja KuPS. Katso huippuhetket tuosta mestaruuden ratkaisseesta kamppailusta alta:

Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.

Nähtäväksi jää, millainen jännitysnäytelmä tästä kaudesta vielä saadaan. HJK kuuluu materiaaliltaan sarjan kärkipäähän, monien mielestä Klubilla on jälleen kasassa se paras materiaali Veikkausliigaan. Se on kärsinyt kuitenkin pahoja pistemenetyksiä tällä kaudella. KuPS ei juuri ole liigassa notkahdellut, ainoan tappionsa se kärsi juurikin HJK:lle.

Lue myös: Huuhkajien historiallinen matka EM-kisoihin – alkaisi jo!