Everton pulassa jättitappioiden takia – jopa 12 pisteen menetys uhkana

Liverpool Everton

Valioliiga on jättänyt kovan ukaasin, jonka mukaan Everton voi menettää jopa 12 sarjapistettä talousvaikeuksiensa takia.

Seura on tehnyt viimeisellä kolmella kaudella yhteensä 304 miljoonaa puntaa (noin 349 miljoonaa euroa) tappiota, mikä ylittää reilusti sallitun rajan, 105 miljoonaa puntaa.

Lopullisen päätöksen tekee komissio, mutta The Telegraph kertoo, että Valioliigan taholta on jo tullut vaatimus 12 sarjapisteen vähennyksestä.

Mainos alkaa:

Evertonin puolelta viestitetään, että he ovat noudattaneet säädöksiä. Suurten tappiosummien syyksi kerrotaan koronapandemia, minkä pitäisi ”vapauttaa heidät kaikista syytöksistä.”

Englannin korkeimmalla sarjatasolla ei ole koskaan jaettu pistevähennyksiä rangaistuksena, joten nähtäväksi jää, tehdäänkö Evertonista ennakkotapaus. Muita mahdollisia rangaistuksia ovat myös siirtokielto ja sakot. Viimeisin näistä toki kuulostaa varsin absurdilta peilaten siihen, mistä seuraa ylipäätään syytetään. Sakkorangaistus tuskin ainakaan helpottaisi tilannetta.

Riippumattoman komission käsittelyssä on tällä hetkellä myös helmikussa julki tullut Manchester Cityn tapaus, jossa seuraa epäillään yli sadasta sääntörikkomuksesta viimeisen 14 vuoden aikana.