Huuhkajille totaalinen mahalasku Walesissa – EM-kisapaikka jäi haaveeksi

Wales Suomi EM-jatkokarsinta

Suomen jalkapallomaajoukkue lähti suurin odotuksin EM-jatkokarsintaan, mutta haave kisapaikasta sai tylyn mahalaskun.

Ottelu sai sinipaitojen kannalta katastrofaalisen alun, kun David Brooks vei Walesin jo kolmannella peliminuutilla johtoon. Lisää lunta tupaan tuli 38. minuutilla, kun Neco Williams iski lukemiksi 2-0.

Huuhkajien toiveet heräsivät vielä eloon, kun aivan jakson lopussa Joel Pohjanpalo ja Teemu Pukki pelasivat komeasti yhteen. Pukki pääsi karkaamaan keskustasta läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti verkon perukoille.

Toinen jakso sai kuitenkin samanlaisen alun kuin ensimmäinenkin, kun Brennan Johnson tehtaili jo 47. minuutilla 3-1-osuman.

Suomen kiri jäi tyngäksi ja Wales onnistui hyvin organisoituna pitämään vastustajansa pois parhailta maalipaikoilta. Lopullinen naula Huuhkajien EM-kisahaaveiden arkkuun lyötiin 86. minuutilla, kun Miro Tenho nukahti keskialueella ja Daniel James ryösti pallon häneltä.

James rynnisti läpiajoon, eikä maalivahti Lukas Hradeckylla ollut tilanteessa mitään palaa. 4-1 olivat myös ottelun loppulukemat.

Wales kohtaa jatkokarsintojen finaalissa tiistaina Puolan, joka möyhensi Viron lukemin 5-1. Suomen kohtaloksi jää pelata tiistaina harjoitusottelu Viroa vastaan.