MTV selvitti: Näin paljon kukin Veikkausliiga-seura voi ottaa yleisöä

FC Honka veikkausliiga

Veikkausliiga alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Koronavirus vaikutti kauteen alun lykkääntymisen muodossa, mutta myös muita muutoksia on luvassa, kun sarjakausi pyörähtää käyntiin.

Hallituksen tuoreimman linjauksen yli 500 hengen yleisötapahtumia ei saa vieläkään järjestää. Linjauksen mukaan esimerkiksi juuri Veikkausliigassa katsomot voidaan kuitenkin jakaa useampaan lohkoon – kunhan yhden lohkon katsojamäärä pysyy alle 500 hengessä.

Ilves, FC Lahti sekä Veritas Stadionilla pelaavat TPS ja FC Inter voivat erityisjärjestelyiden avulla ottaa sisään 3000 henkeä.

Töölön jalkapallostadionille puolestaan voi saapua noin 2500-2800 henkeä, mutta HIFK kertoi jo aiemmin, että sillä on ensimmäisessä pelissään käytössä 1 872 paikkaa. HJK puolestaan on sanonut avaavansa ovet noin 2500 henkilölle.

Monilla paikkakunnilla yleisökapasiteetti pidetään tarkoituksella pienempänä kuin mikä olisi mahdollista, sillä eritysjärjestelyt lisäävät myös kustannuksia. FC Honka, Haka ja RoPS aikovat pitää kapasiteettinsa aluksi 1 500 hengen tuntumassa.

– Järjestelyt lisäävät kuluja, vaikka joudumme karsimaan ja yhdenmukaistamaan palveluja. Koska ihmisten liikkumista rajoitetaan, joudumme myös siirtämään vessoja alueelta toiselle ihmismäärän mukaan. Tässä on omat haasteensa tilojen kanssa, FC Hongan tapahtumapäällikkö Antti Salonen avasi MTV Urheilulle.

Tsekkaa myös:

Veikkausliigan otteluohjelma 2020

Veikkausliigan pelaajabudjetit kaudelle 2020