Unkarin joukkue jalkapallon EM-kisoissa

Unkarin EM-joukkue 2021

Unkarin joukkue on nimetty vuoden 2024 jalkapallon EM-kisoihin. Tässä maan pelaajalista turnaukseen!

A-lohkossa Saksan, Sveitsin ja Skotlannin kanssa pelaava Unkari nimesi lopullisen 26 pelaajan listan turnaukseen. Tämän lisäksi italialainen päävalmentaja Marco Rossi nimesi myös viisi pelaajaa varalle mahdollisten loukkaantumisten vuoksi. Tässä ovat varalle nimetyt pelaajat: Krisztián Lisztes, Attila Mocsi, Balázs Tóth, Zalán Vancsa and Bálint Vécsei.

Unkarille jo jatkopaikka lohkosta olisi kova saavutus, muttei kuitenkaan mahdoton. Joukkue voidaan ihan hyvin laittaa samalle viivalle Sveitsin ja Skotlannin kanssa.

Mainos alkaa:

Joukkueen suurimmat tähdet ovat maalivahti Peter Gulacsi, joka pelaa ammatikseen RB Leipzigissa. Toinen iso nimi on Liverpoolissa pelaava Dominik Szoboszlai, jonka on pakko saada tehoja irti, jos Unkari mielii pärjätä.

Unkarille jalkapallon arvokisat ovat harvinaista herkkua 2000-luvulla, sillä maata ei ole kertaakaan nähty MM-kisoissa. EM-kisoissa on viime vuosina tullut arvokisapaikkoja, joten se kertoo siitä, että maan jalkapallo on ottanut askelia oikeaan suuntaan. Vuoden 2016 EM-kisoissa Unkari selvisi jopa lohkosta jatkoon, mutta vuonna 2021 se jäi alkulohkoon. Tuolloin lohko oli kuitenkin armoton, sillä Unkari kohtasi Ranskan, Saksan ja Portugalin. Tuloksena oli kaksi tasapeliä ja tappio, joten tuloksellisesti suorittaminen oli todellakin kelvollista.

Saksan EM-joukkue on ehdoton suosikki lohkoon, mutta Unkarilla on ihan saumat. Esimerkiksi Coolbet tarjoaa Unkarin jatkopaikasta kertoimeksi 2.75. Skotlanti on rankattu heikoimmaksi joukkueeksi ja Sveitsi puolestaan hitusen Unkaria ylemmäksi.

Unkarin joukkue EM-kisoihin:

Maalivahdit: 

Denes Dibusz (Ferencvaros)
Peter Gulacsi (RB Leipzig)
Peter Szappanos (Paks)

Puolustajat: 

Botond Balogh (Parma)
Endre Botka (Ferencvaros)
Marton Dardai (Hertha BSC)
Attila Fiola (Fehervar)
Adam Lang (Omonia Nicosia)
Willi Orban (RB Leipzig)
Attila Szalai (Freiburg)

Keskikenttäpelaajat: 

Bendeguz Bolla (Servette)
Mihaly Kata (MTK)
Milos Kerkez (Bournemouth)
Laszlo Kleinheisler (Hajduk Split)
Adam Nagy (Spezia Calcio)
Zsolt Nagy (Puskas Akademia)
Loic Nego (Le Havre)
Andras Schafer (Union Berlin)
Callum Styles (Sunderland)

Hyökkääjät: 

Martin Adam (Ulsan Hyundai)
Kevin Csoboth (Ujpest)
Daniel Gazdag (Philadelphia Union)
Krisztofer Horvath (Kecskemet)
Roland Sallai (Freiburg)
Dominik Szoboszlai (Liverpool)
Barnabas Varga (Ferencvaros).