Ukrainan joukkue jalkapallon EM-kisoissa

Ukrainan EM-joukkue 2021

Ukrainan joukkue on nimetty jalkapallon EM-kisoihin. Maa pelaa E-lohkossa yhdessä Belgian, Romanian ja Slovakian kanssa.

Ukraina on täysin muutaman yksilön varassa, mutta toisaalta joukkueessa varmasti kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja myös fysiikka pelaajilla on kunnossa. Maa voi olla ikävä vastustajan kenelle tahansa, mutta samalla ratkaisevilla hetkillä se joukkueesta puuttuva tähtiloisto saattaa kääntää pelejä tappioksi.

Maalivahti Andriy Lunin on kova tekijä, sillä mies on napannut itselleen Real Madridin ykkösvahdin paikan. Tulokset puhuvat puolestaan, sillä La Ligassa tuli mestaruus ja Mestarien liigassa edessä on finaali Dortmundia vastaan.

Mainos alkaa:

Pääosin joukkue koostuu Ukrainan pääsarjan pelaajista, mutta erottuu joukosta myös Chelseassa pelaava Mykhailo Mudryk sekä Arsenalissa pelaava Oleksandr Zinchenko. Mudryk siirtyi isoin odotuksin tammikuussa 2023 Lontooseen, mutta ainakin toistaiseksi mies on ollut floppihankinta. Mudryk ei ole saanut juurikaan mitään aikaiseksi, minkä vuoksi avauskokoonpanon paikkoja ei ole juurikaan herunut. Nyt olisi oiva mahdollisuus kääntää uran suunta tuttujen maajoukkuekaverien ympäröimänä.

Kannattaa kuitenkin ottaa tarkkaan seurantaan myös hyökkäyksessä pelaava Artem Dovbyk, joka johtaa La Ligan maalipörssiä. Gironassa pelaava kärki voi yllättää monet taidoillaan myös EM-kisoissa.

Ukrainalla on samassa lohkossa Belgia, Romania ja Slovakia, joten jatkopaikka on otettavissa. Odotuksissa on, että Belgia ottaa omansa lohkovoiton muodossa, mutta tämän jälkeen on tasainen kolmikko.

Jalkapallon EM-kisojen otteluohjelma on Ukrainalle suotuisa, sillä ensiksi on vastassa juurikin Romania ja Slovakia. Vasta viimeisenä on vastassa sitten Belgia. Ensimmäinen ottelu on Romaniaa vastaan 17. kesäkuuta Münchenissä.

Ukrainan joukkue EM-kisoissa 2024:

Maalivahdit:

Andriy Lunin (Real Madrid)
Anatoliy Trubin (Benfica)
Heorhiy Bushchan (Dynamo Kyiv)

Puolustajat:

Yukhym Konoplia (Shakhtar Donetsk)
Valeriy Bondar (Shakhtar Donetsk)
Mykola Matvienko (Shakhtar Donetsk)
Oleksandr Tymchyk (Dynamo Kyiv)
Vitaliy Mykolenko (Everton)
Maksym Taloverov (LASK)
Illia Zabarnyi (Bournemouth)
Oleksandr Svatok (Dnipro-1)
Bohdan Mykhaylichenko (Polissya Zhytomyr)

Keskikenttäpelaaja:

Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk)
Oleksandr Zubkov (Shakhtar Donetsk)
Heorhiy Sudakov (Shakhtar Donetsk)
Andriy Yarmolenko (Dynamo Kyiv)
Volodymyr Brazhko (Dynamo Kyiv)
Mykola Shaparenko (Dynamo Kyiv)
Serhiy Sydorchuk (Westerlo)
Ruslan Malinovskyi (Genoa)
Mykhailo Mudryk (Chelsea)
Viktor Tsyhankov (Girona)
Oleksandr Zinchenko (Arsenal)

Hyökkääjät:

Artem Dovbyk (Girona)
Roman Yaremchuk (Valencia)
Vladyslav Vanat (Dynamo Kyiv)