Jalkapalloliitto kuunteli seuroja ja teki kovan päätöksen – Ruotsi ei ota VAR-järjestelmää käyttöön

Ruotsi VAR Euro 2024

Ruotsin jalkapalloliitto kuunteli seurojen mielipidettä ja teki päätöksen, ettei Ruotsi tule ottamaan VAR-järjestelmää käyttöön.

Ruotsin jalkapalloliitto teki kovan ja yleisiä trendejä vastaan olevan päätöksen. Liitto päätti, ettei Ruotsissa oteta käyttöön videotuomarijärjestelmää, eli VAR:ia.

Päätöksen taustalla oli fanien ja seurojen ankara vastustus. Niin seurat kuin fanitkin olivat skeptisiä järjestelmän tuomista hyödyistä nähtyään millaista toiminta on ollut isommissa sarjoissa.

Mainos alkaa:

– Jos laskin oikein, niin kahdeksantoista maan kolmestakymmenestäkahdesta huippuseurasta sekä kaksi piiriä ovat ilmoittaneet vastustavansa videotuomaroinnin käyttöönottoa. Me liitossa kunnioitamme heidän näkemystään. Tästä syystä emme vie asiaa tällä erää eteenpäin enkä näe, että niin tulisi tapahtumaan tulevaisuudessakaan. Kunnioitan lajin sääntöjen demokraattisuutta, liiton puheenjohtaja Fredrik Reinfeldt kommentoi päätöstä Aftonbladetille.

Tsekkaa myös: Millintarkka sijoitus – Nordsjaellandin Oliver Antman iski mestaruustaiston kannalta tärkeän tasoitusmaalin