AS: Espanja uhataan sulkea pois kesän EM-kisoista

Norja Espanja EM-karsinnat

Espanjan hallituksen sekaantuminen maan jalkapalloliiton RFEF:n toimintaan uhkaa Espanjan osallistumisoikeutta EM-kisoihin. Asiasta uutisoi AS.

AS kertoo, että FIFA:n ja UEFA:n mukaan maan hallitus on sekaantunut liikaa asioihin, ja seurauksia on tultava. Uhattuna ei ole ainoastaan EM-kisapaikka vaan myös seurajoukkueista suurimmat – Real Madrid ja Barcelona – voidaan sulkea ulos ensi kauden Mestarien liigasta.

Jos tämä ei vielä riitä, niin uhattuna on myös Espanjan EM-kisojen 2030 isännöinti.

Mainos alkaa:

UEFA JA FIFA lähettivät viime viikolla Espanjan urheilukomissio CSD:n puheenjohtajalle José Manuel Rodríguez-Uribesille kirjeen, jossa kyseenalaistettiin komission sekaantumista Espanjan jalkapalloliiton toimintaan. Kirjeessä varoitettiin, että minkäänlaista poliittista sekaantumista – jollaista nyt on tapahtunut – ei suvaita.

Se vaatii CSD:ltä perjantaihin mennessä vastinetta ja selitystä siitä, miksi näin on tapahtunut.

Mikäli FIFA ja UEFA toteavat vastineen jälkeen poliittista vaikuttamista tapahtumaan, voivat yllä mainitut skenaariot ainakin osittain käydä toteen.

Em-kisat käynnistyvät 14. kesäkuuta Saksassa. Espanjan on tarkoitus pelata B-lohkossa yhdessä Kroatian, Italian ja Albanian kanssa. Sivuiltamme löydät EM Jalkapallo otteluohjelman, jonka kautta voit tutustua turnauksen rakenteeseen tarkemmin.