Puolan joukkue jalkapallon EM-kisoissa

Puolan

Puolan joukkue joutuu valtavan haasteen eteen jalkapallon EM-kisoissa, sillä maa arvottiin turnauksen kovimpaan lohkoon.

Puola arvottiin samaan lohkoon Itävallan, Ranskan ja Hollannin kanssa, joten jalkapallon EM-kisat 2024 tulevat olemaan todella kivinen maalle, joka varmasti haluaisi selvitä jatkopeleihin. Puola on jo pitkään kuulunut sellaisiin maihin, jotka voivat parhaana päivänä voittaa kenet tahansa. Nyt kuitenkin tähtipelaajat alkavat lähestymään uran ehtoopuolta, eikä aivan samanlaisia nimiä ole pystytty saamaan maajoukkueeseen.

Vielä kerran, Robert Lewandowski

Barcelonan Robert Lewandowski on ehdottomasti joukkueen tähti, mutta ei mies ole sellaisessa iskussa kuin uransa parhaina päivinä. Lewandowski on kuitenkin tämän joukkueen johtaja, joka on kenties viimeistä kertaa jalkapallon arvokisoissa.

Mainos alkaa:

Puola on kuitenkin kärsinyt ikävistä loukkaantumisista aivan kisojen alla. Tärkeään rooliin Lewandowskin tutkapariksi kaavailtu Juventuksen Arkadiusz Milik loukkaantui kisojen alla pelatussa harjoitusottelussa ja joutuu jättämään kisat väliin. Veronan Kamil Swiderski puolestaan loukkasi viimeisessä harjoitusottelussa juhliessaan maalia ja kaikkien puolalaisten kauhuksi myös Lewandowski tuli kyseisessä pelissä jo puolen tunnin jälkeen ontuen vaihtoon.

Jos kärkipelaajat saadaan parsittua kasaan, niin isoin ongelma muodostuu siinä, miten heitä pystytään ruokkimaan tarvittavalla tavalla aivan maailman huippumaita vastaan. Varsinkin Hollanti ja Ranska pystyvät lyömään vastaan sen verran kovia puolustajia, että siinä kohtaa keskikentän avut nousevat suureen rooliin. Puolan materiaali ei tässä kohti pärjää EM-kisojen parhaille maille, mikä voi lopulta koitua kohtaloksi, kun taistelu jatkopaikoista tiivistyy ja panokset on viritetty äärimmilleen.

Puola aloittaa EM-kisat 16. kesäkuuta, kun vastaan asettuu Hampurissa pelattavassa ottelussa Hollanti. Tämän jälkeen edessä on ottelu Itävaltaa vastaan. Tuo ottelu pelataan 21. kesäkuuta Berliinissä. Lohkovaihe päättyy vuoden 2018 maailmanmestaria Ranskaa vastaan Dortmundissa 25. kesäkuuta.

Puolan joukkue EM-kisoihin

Maalivahdit: 

Wojciech Szczesny (Juventus)
Marcin Bulka (Nice)
Lukasz Skorupski (Bologna)

Puolustajat: 

Jan Bednarek (Southampton)
Bartosz Bereszynski (Empoli)
Jakub Kiwior (Arsenal)
Bartosz Salamon (Lech Poznan)
Tymoteusz Puchacz (Kaiserslautern)
Pawel Dawidowicz (Verona)
Sebastian Walukiewicz (Empoli)

Keskikenttäpelaajat: 

Przemyslaw Frankowski (Lens)
Kamil Grosicki (Pogon Szczecin)
Jakub Moder (Brighton)
Taras Romanczuk (Jagiellonia Bialystok)
Damian Szymanski (AEK Athens)
Michal Skoras (Brugge)
Nikola Zalewski (Roma)
Jakub Piotrowski (Ludogorets)
Bartosz Slisz (Atlanta)
Sebastian Szymanski (Fenerbahce)
Kacper Urbanski (Bologna)
Piotr Zielinski (Napoli)

Hyökkääjät: 

Adam Buksa (Antalyaspor)
Robert Lewandowski (Barcelona)
Krzysztof Piatek (Basaksehir)
Kamil Swiderski (Verona)