PSG putoamassa kärjen kyydistä Ranskassa – vaihtuuko mestari?

PSG Kylian Mbappe

Ranskan pääsarjassa on meneillään erittäin mielenkiintoinen kausi. Sarjaa vuosia hallinnut PSG on tällä hetkellä sarjassa vasta kolmantena.

Ranskassa ollaan totuttu siihen, että kun käännytään talvesta kohti kevättä, PSG on sarjassa tuntuvassa johdossa ja mestaruus on käytännössä jo ratkennut.

Tällä kaudella tilanne on kuitenkin eri. Pariisilaiset ovat sarjassa ”vasta” kolmantena, neljä pistettä kärkeä perässä. Sarjaa johtaa Lille, joka on kerännyt 58 pistettä. Lyon on sarjassa toisena, kolme pistettä kärkeä perässä.

Mainos alkaa:

Viikonloppuna Monaco kävi hakemassa Pariisista tyylipuhtaan 2-0 -vierasvoiton PSG:n vieraana. Voiton myötä Monaco nousi sarjataulukossa jo kahden pisteen päähän pariisilaisista ja näin sille tarjottiin myös avaimet mestaruustaistoon.

Edellisen kerran mestaruus on mennyt Pariisista muualle kaudella 2016/17, kun Monaco voitti mestaruuden. Tätä ennen Pariisin ylpeys oli voittanut neljä mestaruutta peräkkäin. Edellisestä kahdeksasta mestaruudesta Ranskan pääsarjassa seitsemän on mennyt siis Pariisiin.

Tällä kaudella tilanne voi olla toinen.

Näistä kolmesta kärkijoukkueesta seuraavan kerran nähdään nurmikoilla PSG, jolla on otteluohjelmassa kohtaaminen Dijonin vieraana. Lille ja Lyon ovat tulessa sunnuntaina.